Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 05:26
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 10 января 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 895,68+1,78%

Вчорашня ранішня теза про переваги обережності на українському фондовому в перші дні нового року виявилась недаремною. Індекс Української біржі вчора просів на суттєві 2,3%. По ходу дня індекс втрачав і більше 3%, проте під кінець торгової сесії, як це і буває в переважній більшості таких випадків, підріс і трохи нівелював падіння. Зниження відбувалось по всьому набору паперів, представлених в індексній корзині. В секторальному розрізі сумнівними здобутками відзначились акції гірничо-металургійного сектору. Абсолютним рекордсменом в цих перегонах донизу стали акції Алчевського МК, які втратили за вчорашній день майже 7% своєї ціни. Більш «скромні» «досягнення» у акцій Авдіївського КХЗ та Єнакієвського МЗ, які знизились «лише» на 5% та 4,7% відповідно. Хотілось би думати, що на цьому гонка, «хто гірший» закінчиться, проте так може і не статись.

Зниження фондового ринку в Україні почалось на малих обсягах і, можливо, в цьому криється причина такого значного денного падіння. Тим більше, що зовнішній фон був не настільки поганим. Фондова Європа, яку найбільш точно представляє широкий індекс STOXX 600, за вчорашній день знизилась в цілому на 0,4%. Європейські «важковаговики» - німецький DAX та французький CAC 40 втратили за вчорашній день 0,80% та 0,84% відповідно, а російські фондові індекси не знижувались взагалі. Фондові індекси США Dow Jones Industrial Average та NASDAQ Composite закінчили вчорашню торгову сесію в невеликому мінусі, в той час як широкому фондовому індексу S&P 500 вдалось утриматись в позитивній зоні з плюсом в 0,03%. До речі, в низькій ліквідності (мається на увазі український фондовий ринок) і полягає небезпека торгівлі в перші дні року.

Сьогодні зранку фондова Азія торгується змішано. Композитний індекс країн, які розвиваються, MSCI Emerging Market Index, після вчорашнього зниження на 1%, зранку зростає на скромні 0,2%. Проте неприємною особливістю є помітне - на 0,7% зниження китайських фондових індексів; індекс Shanghai Composite наразі лише на 3% вище свого 4-и річного мінімуму в 1950 пунктів, досягнутого в середині минулого року. Ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси зранку помітно додають. І це добре, адже ситуація перших торгових днів року на західних біржах характеризується як «повільне сповзання». Російські фондові індекси зранку знижуються на 0,5%.

Подією сьогоднішнього дня для фінансових ринків має стати вихід звіту з праці в США. Згідно з консенсус-прогнозом, в грудні число робочих місць в США зросло на 197 тис., що є свідоцтвом помітного покращення в найбільшій економіці світу. Вчора неофіційно стартував сезон звітності в США. Звітність компанії ALCOA вийшла помітно гірше очікувань. Прибуток на акцію в четвертому кварталі 2013 року склав 4 центи в порівнянні з консенсус-прогнозом аналітиків фондового ринку - 6 центів. Причиною невисоких прибутків є зниження цін на алюміній на 4%. Акції компанії в години після закриття торгової сесії після публікації даних знизились на 4%. На фоні зменшення програми викупу цінних паперів ФРС, відзначають аналітики, учасники ринку будуть більш уважно ставитись до звітності компаній, ніж в минулий період.

Сьогодні на фондовому ринку України можлива певна стабілізація, хоча, імовірно, зниження цін українських акцій найближчими днями продовжиться.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 10 января 2014
Падение
3 3
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: Индекс UX закрыл неделю ростомРост
АЛОР УКРАИНА
ПремаркетПадение
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду