Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 05:21
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 13 января 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 909,04+1,49%

Індекс УБ в минулу п’ятницю добре «спружинив» та відскочив на 1,78% після зниження попереднього дня в четвер. Більше всіх додали акції Мотор-Січі та Райффайзен банк Аваль – по 3,5%.

В минулу п’ятницю вийшли на диво погані дані по ринку праці США. Найбільша економіка в світі в грудні минулого року створила лише 77 тис. нових робочих місць при 200 тис. очікуваних. Дані листопада були переглянуті вверх (+38 тис.) і виявились на рівні 241 тис. нових робочих місць за місяць. Офіційний рівень безробіття в США знизився до 6,7% проти 7% за рахунок зменшення відсотку тих, хто розглядає активну участь у трудовій діяльності. Рівень економічної активності населення впав до 62,8% - найнижчого рівня з 1978 року. Широка міра безробіття, яка включає зневірених серед тих хто шукав роботу, і тих, хто працює неповний робочий день залишилась на  рівні попереднього місяці - 13,1 відсотка.

На цьому фоні широкий фондовий індекс США, S&P 500, все одно зріс на 0,23% і зараз його значення вже навіть трохи вище рівня кінця минулого року (+0,07%). З технічної сторони динаміка індексу S&P 500 в останні дні така, що можна очікувати руху в будь яку сторону, однак більше проглядається найближчими днями слабкий рух наверх. Потенціал росту значення індексу S&P 500 до кінця 2014 року згідно з консенсус-прогнозом аналітиків фондового ринку складає 3,1% від значення закриття п’ятниці. До цього можна додати ще трохи менше 2% дивідендної дохідності. Суттєво більшими аналітики бачать дохідності в 2014 році на фондових ринках Європи та Японії.

Зранку ф’ючерси на європейські фондові індекси переважно зростають, на американські -знижуються. Азійські фондові ринки теж переважно зростають, фондові індекси Росії незначно додають – в межах 0,2%. В цілому зовнішній фон для українського фондового ринку зранку  позитивний.

Сьогодні рух на фондовому ринку України імовірний в обидві сторони, проте технічно, і на фоні росту зовнішніх ринків, трохи більше проглядається рух вверх. Найближчими днями невелика корекція на українському фондовому ринку, яка намітилась з кінця листопада і отримала підтвердження в другій половині грудня, може з широкими ціновими коливаннями, але з затуханням, ще кілька днів продовжитись, після чого український фондовий ринок буде визначатись з подальшим напрямком руху. За традицією (і обґрунтовано), в другій половині січня в очікуванні чергових зборів акціонерів емітентів ринок підростає.

Новинами цього тижня для світових ринків стане звітність американських компаній. У вівторок виходить звітність двох банків - JPMorgan і Wells Fargo. Звітність компанії Alcoa, яка вийшла раніше, розчарувала інвесторів.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 13 января 2014
Падение
0 4
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: Индекс UX растет в начале неделиРост
АЛОР УКРАИНА
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду