Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 05:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 15 января 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 905,67-0,2%

Вчора український фондовий ринок незначно знизився, слідуючи тенденції на світових ринках. Любий ринок – це, в тому числі, і психологічне явище. Особливо це стосується фондового ринку, на якому реальні активи відсутні. Тому, якби вчора американський фондовий ринок продовжив знижуватись, після позавчорашнього зниження, яке склало більше за 1%, то це б викликало стурбованість і у роздрібних інвесторів і у більш солідних учасників ринку та, імовірно, спровокувало б подальші розпродажі. Здається, фахівці на сьогодні знають як «обманути»/заспокоїти учасників фондового ринку і, можливо, навіть своїми діями крупні гравці останніми роками вирівнюють ситуацію на фондовому ринку США, а за ним і на ринках інших розвинутих країн. Це така собі теорія «змови», яка має право бути на фінансових, та й товарних ринках – адже реальні змови на цих ринках постійно існують. Тож фондові індекси США після зниження в понеділок вчора відновились: індекс NASDAQ під закриття торгової сесії перевищив максимальне значення понеділка, а широкий індекс S&P 500 майже відновив втрачені позиції, додавши вчора 1,08% після зниження на 1,26% за день до цього.

Поміж тим, на фондовому ринку США продовжує залишатись основною темою, тема можливої корекції ринку на 10% (точніше 5-15%) в найближчі місяці. Думки фахівців з цього приводу розділились, але, здається, більшість, здається, схиляється до очікування корекції на ринку.  Goldman Sachs вчора виправдався після замітки днем раніше, сказавши, що теза про те, що начебто його стратеги сказали про «бульку» на фондовому ринку США, це така «що вводить в оману» і викривляє сутність їх викладу. Фірма продовжує рекомендувати своїм багатим клієнтам залишати кошти в достатньо дорогих акціях крупних технологічних компаній США і також достатньо дорогих високодохідних облігаціях емітентів США.

Вчора відзвітували два банки США: JPMorgan і Wells Fargo. JPMorgan Chase заявив у вівторок, що в четвертому кварталі прибуток впав на 7,3 відсотка, за рахунок слабкого доходу від інвестиційно- банківської діяльності і більших судових витрат (по справді Madoff.). Банк заробив за 4-и квартал 2013 $ 1,30 на акцію, в порівнянні з $ 1,39 на акцію, роком раніше. За вирахуванням спеціальних витрат, компанія отримала прибуток $ 1,40 на акцію, перевищивши середню попередню оцінку аналітиків в $ 1,35. Wells Fargo показав результати практично в лінії з очікуваннями аналітиків. Квартальний прибуток склав $1,0 - на 9% більше в порівнянні з тим же кварталом минулого року трохи вище за очікування аналітиків - $0.99 на акцію. Звітність компаній США має сьогодні більший вплив на динаміку цін акцій на американському фондовому ринку, ніж в минулий період, а через цю динаміку американського ринку і на динаміку світових фондових ринків.

Сьогодні зранку, в світлі вчорашнього зростання на фондовому ринку США, азійські фондові ринки помірковано зростають – менше 1%, фондові індекси Росії додають в межах 1%, ф’ючерси на європейські фондові індекси додають від 0,1% до 0,6%, ф’ючерси на американські фондові індекси торгуються коло нуля. В цілому досить позитивний зовнішній фон імовірно приведе до зростання українських фондових індексів сьогодні, принаймні, в першій половині дня, а, скоріше, і протягом всього дня.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60



Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду