Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 05:23
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 16 января 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 914,42+0,97%

Вчора індекс УБ слабо знизився – на 0,2%. Схоже, що індекс «відбився» від верхньої границі цінового діапазону 880-910 пунктів, який намітився з кінця листопада – середини грудня з верхньою границею, що повільно та плавно знижується, і теж повільно пішов донизу. Проте вчора динаміка цін українських індексних акцій була різнонаправленою і дуже різною. Так акції «Донбасенерго» зросли на 2,7%, «Укрнафти» теж, але на 2,5%, в той час, як акції «Райффайзен банк Аваль» втратили в ціні 2,4%, а «Азовсталі» - 1,7%.

Зниження українських акцій вчора відбувалось на фоні зростання європейських та американських фондових майданчиків. Причому в останні місяці лідерство європейських акцій, які відставали в динаміці від американських протягом 2013 року (ріст широких індексів S&P 500 та STOXX 600 на 29% та 17% відповідно), і на сьогодні по історичним міркам є помітно дешевими, стає очевидним. На графіках динаміка S&P 500 протягом останніх двох тижнів виглядає майже «плоскою», а індекс схильним до помітних провалів, в той час як STOXX 600 виглядає як явно зростаючий. Індекс S&P 500 додав вчора 0,5%, як кажуть коментатори, на фоні економічних новин. Поміж тим, сезон звітності американських компаній набирає обертів. Сьогодні і завтра вийде чимало їх публікацій. Аналітики задають питання, як фінансова звітність вплине на динаміку акцій. Картину на фондовому ринку США покращують фінансові компанії: банки, страхові компанії, брокери/дилери, КУА. Банки виграють від збільшення нахилу кривої дохідності.  Їх фондування відбувається на «ближньому кінці» - за рахунок короткострокового фінансування, а кредитування вони здійснюють ближче до «дальнього кінця» - з більшими строками. Тож при більшому нахилі кривої дохідності відсоткова маржа зростає. Очікується, що прибуток на умовну акцію S&P 500 у четвертому кварталі 2013 виросте приблизно на 7 відсотків, рік до року.

Сьогодні зранку картина на світових ринках доволі спокійна і нейтральна. Ф’ючерси на європейські індекси торгуються змішано, як і ф’ючерси на американські. Фондова Азія торгується також змішано – майже з однаковою кількістю слабих плюсів і мінусів. Фондові індекси Росії слабо зростають – в межах +0,2%.

Від українського фондового ринку логічно було б сьогодні очікувати слабкого мінуса в якості продовження «відбійного» тренду донизу. Зовнішній фон не виглядає для цього несприятливим. Хоча при такій динаміці українського ринку акцій нерідко трапляються і розвороти. В цілому ж на довшому проміжку часу – тиждень, скоріше за все, український фондовий ринок продовжить слабке зниження.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60



Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду