Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 05:27
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 17 января 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 920,57+0,67%

Вчора індекс УБ в середині дня змінив напрямок руху і пішов вверх, закінчивши день зростанням на відсоток. Особливо відзначились акції «Донбасенерго», які зросли аж на 4.4%. Поки важко сказати, наскільки стійким виявиться цей тренд і чи почався вже суто український феномен - «ралі перед зборами акціонерів». Рух на українському ринку акцій вчора пішов в розріз з рухом на європейських фондових майданчиках та на фондових біржах США, де відбулось незначне зниження.

Вчора відзвітувало по квартальним результатам чимало американських корпорацій. Слід зразу зазначити, що звітність переважної більшості з них, в піку традиції, вийшла гірша або в лінії з очікуваннями аналітиків. Коментатори, як могли, прикрашали показники, вибираючи кращі та підкреслюючи незначущість негативної різниці з прогнозами, де це було можливо. Проте факт лишається фактом. Goldman Sachs повідомив про 21-відсоткове падіння квартального прибутку; Citigroup опублікував більш низькі, ніж очікувалося, дані по квартальному прибутку; CSX також заявив про падіння на 5 відсотків квартального прибутку. Акції всіх трьох компаній знизились в ціні. Акції Best Buy, мережі з продажу побутової електроніки, знизилися на 28 відсотків після того, як компанія відзначила в своїй заяві факт зниження святкових продажів. Завершили день не дуже хороших новин корпорація з виробництва мікрочіпів Intel та компанія платіжних карток American Express. Обидві після закриття ринку повідомили про квартальний прибуток незначно, але все ж нижчий за очікування аналітиків, після чого їх акції в години після закриття бірж знизились на 2%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські індекси торгуються коло нуля, так само як і ф’ючерси на американські індекси, зовсім трохи додаючи. Фондова Азія переважно в червоному, але зниження фондових індексів регіону дуже незначне. Так само несильно знижуються і фондові індекси Росії, втрачаючи від 0,05% до 0,2%. В цілому з нового року індекси країн, які розвиваються, практично не рухаються ні вверх, ні вниз, коливаючись біля значень кінця минулого року.

Що стосується українського фондового ринку, то тут впевнено очікувати руху вверх чи вниз сьогодні важко. Український фондовий ринок може знаходитись під впливом трьох зовсім різних по напрямку факторів: «ралі перед зборами акціонерів», яке диктує його суттєвий рух наверх, якщо не зараз, то зовсім незабаром; технічної помітної корекції вниз, якщо вважати, що ринок торгується в діапазоні 880-915 по індексу УБ, який намітився з кінця листопада минулого року; або ж феномен торгівлі в лінії з переважною більшістю світових індексів, які останнім часом показують слабку динаміку.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 17 января 2014
Падение
2 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: Отечественный фондовый рынок закрывает неделю на зеленой полосеРост
АЛОР УКРАИНА
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду