Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 05:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 20 января 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 895,02-2,78%

В п’ятницю фондовий ринок України продовжив рух наверх, чітко позначивши таким чином один з двох нових сценаріїв руху цін акцій на широкому інтервалі: або традиційне для українського ринку «ралі перед зборами акціонерів», або ж новий більш широкий інтервал при боковому русі в діапазоні з верхньою границею 940 пунктів. В першому випадку рух українського фондового індексу УБ може продовжитись на місячному проміжку до відмітки у 1000-1050 пунктів. У другому значення індексу досягне 940-950 пунктів, після чого почнеться зниження. Від значення п’ятниці відповідні контрольні відмітки знаходяться вище на 11,5% та 2,5% Ще одним приємним сюрпризом для учасників фондового ринку України може бути довгострокове зростання фондового ринку України, яке чітко намітилось з квітня 2013 року. В основі останнього може лежати закінчення продажів акцій тими учасниками, які хотіли піти з ринку за будь-яку ціну, а також, що дуже важливо, фундаментальне поступове покращення в цілому прибутковості емітентів, акції яких складають індексну корзину УБ. В любому випадку гравцям ринку слід бути обережними коло відмітки 940-950 пунктів по індексу УБ, від якої індекс може тимчасово розвернутись вниз. Якщо індекс подолає цю висоту, можна очікувати його зростання протягом двох-трьох тижнів до рівня 1000 пунктів. Ось так виглядають найбільш імовірні сценарії розвитку подій на українському фондовому ринку на найближчий час.

Що стосується зовнішнього фону, то він сьогодні складається більше негативним. Два з трьох фондових індексів США, закінчили торгову сесію п’ятниці зниженням. Серед них і широкий індекс S&P 500, який втратив 0,4%. Це відбулось на фоні публікації американськими корпораціями змішаних фінансових результатів за 4-ий календарний квартал 2013 року. Ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси зранку незначно знижуються. При цьому варто згадати, що в п’ятницю пан-європейський фондовий індекс Stoxx Europe 600 досяг 6-и річного максимуму. Азійські фондові індекси зранку більше в червоному. Звертає на себе увагу зниження основного фондового індексу континентального Китаю, Shanghai Composite, нижче відмітки 2000 пунктів. Це лише третій такий епізод за останні чотири роки. Фондові індекси Росії торгуються різнонаправлено, коло нуля, в діапазоні від -0,2% до +0,2%. Композитний фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI Emerging Market Index зранку знижується на 0,23%.

Виходячи з цього можна очікувати сьогодні близьких по імовірності рухів фондового ринку України як вверх, так і вниз. Проте, виходячи з технічної картини саме на українському ринку, здається більш імовірним продовження руху індексу УБ вверх. Про більш імовірний рух вверх індексу на більшому проміжку часу вже було сказано вище.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 20 января 2014
Падение
4 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: Отечественный рынок акций снизился в начале неделиПадение
АЛОР УКРАИНА
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду