Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 03:21
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 27 января 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 864,51+1,82%

Морозні дні по погоді та жаркі дні по суспільно-політичному клімату – така протилежність, характерна для останніх днів у Києві, Західних та Центральних регіонах України, своєю другою частиною неминуче негативно позначилась на поведінці цін українських акцій. Проте в минулу п’ятницю до негативу на українському фондовому ринку долучився негатив на ринках зовнішніх. Провідні американські фондові індекси знизились в останній день минулого тижня на величини близько 2%. Широкий індекс S&P 500 втратив 2,09%. Зниження на фондових майданчиках США за тиждень, що минув – найбільше з 2011 року. Минулу п’ятницю європейські фондові індекси також закінчили з великими мінусами. Будучи більш волатильними за американські, європейські індекси просіли в ціні в середньому на 2,4%. Проте ще гірше складається ситуація на ринках країн, які розвиваються. Тут оглядачі більше звертають увагу на різке зниження курсу валют. В аналітичних оглядах Україна попадає в трійку найбільш проблемних країн разом з Туреччиною та Аргентиною. Турецька ліра різко знизилась до історичного мінімуму по відношенню до долара США, так само, як і аргентинське песо. Саме ці три країни фахівці та оглядачі згадують, як можливий індикатор близької кризи на фінансових ринках країн, які розвиваються. Проте і російський рубль вступив у фазу різкого зниження і зараз знаходиться на рівнях небачених з часів кризи 2009 року. Те ж саме стосується і ряду азійських валют. Як очікується, така динаміка валют спричинить хвилю подальших розпродажів на фінансових ринках (як у фондовому так і борговому сегментах) країн, які розвиваються. Інвестори будуть прагнути перейти в більш надійні фінансові інструменти. Композитний фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI Emerging Market Index, сьогодні зранку втрачає 1,4%. На близькі величини індекс знижувався і два попередні дні. Таким чином, темп зниження з початку року на фондових ринках країн, які розвиваються, прискорився. На думку фахівців мине певний час, поки фінансові ринки трохи заспокояться.

Зранку  ф’ючерси на європейські фондові індекси торгуються різнонаправлено, чимало в червоній зоні. Фондова Азія зранку вся (за виключенням Лаосу) в червоному, російські індекси теж знижуються. Враховуючи складну ситуацію в Україні, сьогоднішня торгова сесія теж, імовірно, закінчиться зниженням українських фондових індексів.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 27 января 2014
Падение
3 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: Индекс UX сумел отыграть утреннее падениеРост
АЛОР УКРАИНА
Premarket: слабый старт новой недели
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
ПремаркетПадение
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду