Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 03:16
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 28 января 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 872,31+0,9%

Вчора індекс УБ продемонстрував хороший розмах торгів, закінчивши торгову сесію ростом на 1,8%. Суттєво зросли ціни всіх без виключення індексних акцій. Зниження на початку вчорашнього торгового дня досягло 3,3%. Більшу частину дня індекс перебував у від’ємній зоні, знижуючись на 1,5%. Потім, після торгів, коло відмітки -2% між 15-ою та 16-ою годиною, значення індексу почало швидко зростати і вже через п’ятнадцять хвилин перетнуло нульову позначку. Така динаміка вказує або на появу зацікавленого покупця чи покупців, або на цілеспрямовану роботу маркет мейкерів та/чи спекулянтів. І, звичайно, вона також свідчить про слабку ліквідність на ринку.

Більшою новиною фінансового ринку України, звичайно, стало зниження курсу гривні. Вчорашні торги на міжбанку закінчились при значеннях 8,600/8,700 - пара гривня-долар, а обсяги торгів на міжбанку минулого тижня були рекордними. Нагадаємо, що з точки зору покращення торгівельного балансу України та перспектив української економіки, поміркована девальвація гривні є позитивним явищем.

Після вчорашнього продовження зниження на фондових ринках Європи та США (на 0,8% та 0,5% по широким індексам відповідно), сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси підростають. Слід зазначити, що широкий фондовий індекс США S&P 500 більшу частину дня понеділка провів коло нульової позначки без виразної динаміки і знизився лише під закриття торгової сесії. Фондова Азія сьогодні зранку знижується. Проте, ринки країн, які розвиваються, в цілому трохи підростають. Композитний фондовий індекс цих країн, MSCI Emerging Market Index, сьогодні зранку після вчорашнього зниження на 1,96% зростає на 0,35%. Зранку фондові індекси Росії підростають теж в межах 0,3-0,4%.

Поміж тим, вчора і сьогодні відбулась певна стабілізація курсів валют країн, які розвиваються, в тому числі рубля і турецької ліри. Остання, наразі, виступає індикатором становища на ринках країн, які розвиваються і які мають не дуже хороші макроекономічні показники. Тема ж вартості рубля, яка останні місяці домінувала серед аналітиків російського фінансового ринку, в останні дні, взагалі майже витіснила тему фондового ринку. Аналітики очікують подальшого зниження пари рубль-долар протягом першого кварталу 2014 року з нинішніх 34,6 до історичного мінімуму 36. Тому, для збереження конкурентоздатності української продукції на ринку Росії, девальвація гривні необхідна.

Що стосується українського ринку акцій, то, враховуючи суперечливі сигнали і значну волатильність на ринку, як і нестабільну політичну ситуацію в країні, трейдерам необхідно бути готовим до різких рухів цін акцій в будь яку сторону. Все ж, хотілось би сподіватись, і для цього є  підстави, що український фондовий ринок очікує певна стабілізація, а сьогодні подальше зростання.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 28 января 2014
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: Украинский рынок завершил день на зеленой полосеРост
АЛОР УКРАИНА
Premarket: локальный рынок попытается сегодня взять ещё одну высоту
Дмитрий Михайлусенко, риск-менеджер Dragon Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду