Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 03:21
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 29 января 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 880,63+0,95%

На фоні значного прогресу в стабілізації політичної ситуації в Україні індекс УБ вчора додав 0,9%. По ходу торгів індекс приростав більш, ніж 2%, але під кінець дня дещо розгубив набуту висоту. Тим не менш, варто особливо відзначити, що індекс не пройшов вниз лінію опору 840 пунктів і підбирається  до позначки 880, яка була нижньою границею торгового діапазону з листопада 2013 року. До неї з 872 пунктів вчорашнього закриття залишилось менше 1%.

Вчора прийшла і негативна новина. Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poors знизило довгострокові і короткострокові суверенні кредитні рейтинги України в іноземній валюті "B/B" до рівня "ССС+/С" погіршивши прогноз по ним зі "стабільного" ​​до " негативного". "На наш погляд, політична нестабільність в Україні значно загострилася. Тепер ми оцінюємо Україну за нашими критеріями, які мають характеристику: "Проблемного громадянського суспільства з ослабленими політичними інститутами", що зменшує можливості уряду підтримувати своєчасне обслуговування боргу", - пояснює S&P своє рішення. Водночас, агентство підтвердило довгострокові і короткострокові суверенні рейтинги України в національній валюті на рівні "B/B".

З позитивного. Відбулась стабілізація валют, країн які розвиваються. Турецька ліра додала відразу 3,5%. Цьому передували рішучі дії центрального банку країни, який категорично не погодився з політикою уряду по стимулюванню зростання економіки за будь-яку ціну (чи не має тут паралелей) і на надзвичайному засіданні різко збільшив відсоткові ставки. Тижнева ставка репо була підвищена з 4,5% відразу до 10%. Центральний банк Турецької Республіки підвищив процентну ставку по кредитам овернайт до 12 відсотків з 7,75 відсотка, а ставка овернайт по депозитам в центральному банку збільшена до 8 відсотків з 3,5 відсотка. Вчора/сьогодні  ця дія позначилась і на курсах інших валют країн, які розвиваються. Відбулась певна стабілізація російського рубля. Зростання ліри, на думку оглядачів, є основною причиною сьогоднішнього ралі на фондових ринках країн, які розвиваються. Гривня на міжбанку теж вчора укріпилась завдяки інтервенціям Національного банку України.

Вчора фондові ринки Європи та США зросли. Індекс S&P 500 перервав п’ятиденне зниження і зріс на 0,6%. Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси непогано додають – до 0,5%, а на німецький DAX на цілий відсоток. Фондова Азія так само, як і фондова Росія, зростають; фондові індекси останньої додають 1,3 та 1,6%. Композитний фондовий індекс  країн, які розвиваються, MSCI Emerging Market Index, сьогодні зранку зростає на 1,3%. Так що зовнішній фон для українського фондового ринку виглядає досить позитивним.

Сьогодні очікується нова порція звітності від американських корпорацій. Новиною для фондового ринку також стане рішення прийняте Комітентом по відкритих ринках ФРС США, дводенне засідання якого почалось вчора. Як очікується, центробанк США прийме рішення про продовження скорочення викупу боргових цінних паперів.

Як все це вплине на український фондовий ринок? Імовірно ринок чекає певна пауза в рості і сьогодні динаміка буде на така яскрава, як два минулі дні. Хочеться сподіватись, що ринок трохи додасть, однак імовірність того, що ми побачимо сьогодні дуже великий ріст не така велика, враховуючи сповільнення руху вчора під кінець торгової сесії.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 29 января 2014
Падение
0 6
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: Отечественный рынок акций продолжил боковое движение сегодня
АЛОР УКРАИНА
Premarket 29/01: а не пора ли нам подрасти?Рост
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
ПремаркетРост
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду