Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 03:22
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 31 января 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 889,65+0,24%

Індекс УБ вчора продовжив зростання. Не так швидко, як раніше, на 0,8%, але ціни акцій українських підприємств відвойовують раніше втрачені позиції. Цьому сприяє і деяке знецінення гривні, враховуючи велику частку експортерів в доходах емітентів, акції яких входять до складу індексної корзини. Звертає на себе увагу вчорашній солідний, більше 5%, ріст ціни акцій Донбасенерго на фоні рішень, які відкривають дорогу до реконструкції компанії. Варто зазначити, що з 1 січня 2013 року, за рік і місяць до сьогодні, акції Донбасенерго зросли на 45%, в той час, як індекс УБ знизився на 10% і динаміка ціни акцій генеруючої компанії лишається дуже переконливою. Хоча, якщо почати відлік з 1 січня 2010, то акції Донбасенерго все ще програють індексу УБ в ціні порядку 5%, що опосередковано вказує на потенціал подальшого зростання їх ціни. Вчора на 6% «вистрілила» вверх ціна акцій «Укрнафти». Така динаміка в цих паперах спостерігалась і раніше в очікуванні чергових зборів акціонерів, на яких портфельні інвестори в котрий раз сподіваються отримати дивіденди.

Ситуація на зовнішніх ринках виглядає  як така, що стабілізується. Схоже на те, що американські фондові індекси після зниження січня та коливань останніх днів на більш низьких рівнях, протягом днів наступних стабілізуються на поточних рівнях. Широкий індекс S&P 500 вчора зріс на 1,13%, після подібного за величиною зниження днем раніше. Позавчора вийшов звіт провідного світового брокера Goldman Sachs, який стверджує, що нестабільна ситуація на фінансових ринках країн, які розвиваються, історично мало впливала на цінові рівні акцій та облігацій розвинутих країн. Після короткого періоду турбулентності, викликаних нестабільністю на ринках країн, які розвиваються, фінансові ринки цих країн заспокоювались і слідували власному курсу.

Зранку ф’ючерси на європейські фондові індекси, після вчорашнього зростання регіональних фондових ринків, торгуються змішано та коло нуля, в цілому дещо знижуючись – в межах легкого колекційного руху, який скоріше є ознакою стабілізації, ніж значного подальшого просідання. Причому все вказує на те, що ситуація протягом дня може змінитись, і ринки знову можуть піти вгору. Фондова Азія торгується змішано – можливо трохи більше в червоному. Російські фондові індекси знижуються – досить по-різному – через динаміку рубля. Валютний індекс РТС втрачає більш, ніж пів відсотка, в той час як рубльовий індекс ММВБ знаходиться ближче до нульової позначки. Композитний фондовий індекс  країн, які розвиваються, MSCI Emerging Market Index, сьогодні зранку незначно знижується - мінус 0,16%.

Виходячи з загальної картини минулих днів на українському фондовому ринку, та сьогоднішнього зовнішнього фону, можна очікувати досить спокійної торгової сесії на українському фондовому ринку – з незначним рухом, імовірніше вверх.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 31 января 2014
Падение
3 3
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: Индекс UX смог отыграть утреннее падение
АЛОР УКРАИНА
ПремаркетПадение
ITT Investment group
Premarket: последняя торговая сессия месяца обещает быть спокойнойРост
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду