Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 03:19
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 11 февраля 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 905,49+1,15%

Вчорашній день приніс на фондові ринки мало нового. Рух більшості світових регіональних фондових індексів характеризувався слабкою позитивною динамікою. Широкий фондовий індекс США S&P 500 додав, наприклад, 0,2%. Цьому легко можна знайти пояснення: після зниження минулих тижнів – ринки швидко відіграли частину втрат, але до локального максиму помітно не дійшли. Саме по собі останнє помітне зниження учасники ринку вважають закономірним на фоні немалих оцінок фондового ринку США, і справедливих, на думку ринків, поточних дисконтів інших ринків по відношенню до останнього. Величину зниження до мінімуму минулого тижня ринки ж вважають завеликою. Тож, дещо підрісши від мінімумів, і не дійшовши до пікових значень (для ринків розвинутих країн – це багаторічні максимуми), фондові індекси вчора зупинились в русі, не маючи додаткової інформації, яка б допомогла їм визначитись, що робити далі. Значимих фундаментальних новин, які б допомогли б це зробити, вчора не було: ні в площині макро даних, ні в корпоративних прибутках, які в цілому вчора вийшли непоганими, але й не особливо хорошими. Іншим поясненням вчорашнього слабкого руху може бути те, що після бурного денного зростання в попередні дні ринок мав зробити перерву, щоб внести елемент визначеності: чи хочуть учасники ринку, щоб ринок зростав і далі, чи вже з’явилось досить продавців, які цілком задоволені зростанням, яке вже відбулось, і готові починати продавати. 

Однак, сьогодні, здається, учасники фондових ринків все ж вирішили, що вчорашня диспозиція після зниження і потім відновлення не достатньо висока по цінам акцій, а на ринку кількість задоволених продавців ще невелика. Тому (для них) після обіду, сьогодні вночі (для нас) азійські індекси помітно додали (в середньому десь 0,6%) і, виходячи зі зростання ф’ючерсів на європейські фондові індекси, так само в цілому помітно додадуть сьогодні і ціни європейських акцій. Російські ж фондові індекси сьогодні зранку застрягли коло нуля, але потім вирішили рухатись у загальному русі вгору, додаючи до 0,4%. В цілому зовнішній фон для українського фондового ринку характеризується як слабо позитивний.

Що стосується українського фондового ринку, то вчора індекси УБ та ПФТС закрились різнонаправлено і недалеко від нульової позначки. Індекс УБ знизився на 0,6%, зробивши невелику паузу в русі наверх. Вчорашня динаміка індексу УБ була аналогічна руху індексу 3 лютого 2014 – невелика пауза з невеликим зниженням після зростання попередніх днів. Якщо виходити з подібності графічної картини та зовнішнього фону, який склався, сьогодні індекс УБ проведе торгову сесію коло нуля з невеликим зростанням і закінчить її в слабкому плюсі. Хоча це, звичайно, імовірна картина, а не гарантована динаміка.

Найближчими днями, вочевидь, український фондовий ринок буде шукати нової точки чи, скоріш, діапазону рівноваги і спробує знайти відповідь на найбільш актуальне на сьогодні питання, де вона та сама верхня точка нового торгового діапазону. Схоже для відповіді на це питання ринок попробує торгуватись при різних (імовірно трохи вищих) значеннях, але без дуже вже значної динаміки протягом цих днів.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 11 февраля 2014
Падение
0 6
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: Отечественный рынок завершил день в плюсеРост
АЛОР УКРАИНА
Рынки ждут отчета ФРС США
ЧАО "Мастер брок"
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду