Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 03:16
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 12 февраля 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 921,95+1,82%

Вчора західні фондові індекси значно підросли. Місцевий індекс Української біржі вчора, відкинувши свою власну гру попередніх днів, тижнів та навіть місяців, з 12-40 за місцевим часом пішов вслід за західними індексами. Тут варто згадати про інший український індекс - UXagro, який слідує «власному плану», індекс, який вчора знизився, і який, здається, і більшій мірі відображає фундаментальні суто українські макро- та корпоративні фактори.

А події на світових фондових ринках і, особливо, американському розвиваються останніми днями (і вчорашній не став винятком) по відомому сценарію, який нагадує той, що у американських військових у їх власній військовій сфері діяльності, отримав назву shock & awe – «шок і трепет». Суть методи полягає в моральному потрясінні когось за рахунок дуже інтенсивної активної дії. На фондовому ринку за рахунок швидкого, сильного, майже безупинного суто трейдерського, без залучення масового інвестора, руху наверх протягом кількох днів учасників ринку переконують в тому, що ринок знижуватись не буде, і, далі, дуже імовірно, буде підростати. При цьому протягом короткого часу, не даючи опам’ятатись потенційним продавцям, швидко проходяться вверх відмітки, на яких все ж був можливий початок зустрічних продажів. На сьогодні від мінімальної точки останнього локального мінімуму до останнього локального максимуму індекс S&P 500 подолав вже 73% відстані. Це відбулось протягом п’яти торгових сесій. Щось подібне спостерігалось в жовтні минулого року під час часткового «закриття» уряду США. Тоді дуже подібною за характером торгівлею наверх вдалось продовжити середньо термінову гру на ринках розвинутих країн на підвищення.

Тільки цього разу, говорять скептики, все буде по іншому. Чому? Тому що, зазначають вони, вже занадто багато продавців було в ті останні три тижні зниження. Тому що, зростання з цього мінімуму проходило при знижених обсягах торгів і цьому руху не було підтримки зі сторони інвестиційних фондів. Тут може бути заперечення – в жовтні минулого року було те саме. Тому що, продовжують скептики, оцінки на ринку США завеликі і розширення мультиплікаторів досягло вже певної межі, і так забезпечивши переважну більшість зростання на фондовому ринку США 2013. Тут в самий раз згадати, що таке фондовий ринок. Ринок – це консенсус стосовно цін акцій. А оцінки визначать довгострокову дохідність, яка порівнюється з історичною та дохідністю інших фінансових інструментів, і служать лише мотивом (що важливо) та аргументом (що менш важливо) при досягненні консенсусу. Так що багато що буде залежати не тільки від високих оцінок на ринку США, а й сприйняті чи неприйнятті їх ринком.

Сьогодні ж, як, імовірно, в наступні дні остання тактика трейдерів на фондовому ринку США визначатиме і поведінку цін акцій на фондових ринках країн, які розвиваються. В останній місяць кореляція між цими ринками значно збільшилась. Так композитний MSCI Emerging Market Index додає  і втрачає разом з фондовими індексами Європи та США. Сьогодні зранку індекс зростає на 0,9% - фондова Азія – вся в зеленому. Російські індекси додають 0,6-1,0%. Тож від успіху гри трейдерів на світових ринках, імовірно, сьогодні залежить і доля українського індексу УБ. І, судячи по поміркованому зростанню ф’ючерсів на європейські фондові індекси, позитивних торгових сесій в Росії та Азії, на нас сьогодні чекають помірковано позитивні торги на українському фондовому ринку.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 12 февраля 2014
Падение
0 5
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: Отечественный рынок продолжил восхождение наверхРост
АЛОР УКРАИНА
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду