Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 03:13
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 13 февраля 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 927,76+0,63%

Вчора український фондовий ринок відзначився значним ростом, якщо брати за критерій такого зміну значення індексу УБ. Зростання індексу склало 1,8%. Скромніше, на 1,1% виріс індекс ПФТС. Схоже на те, що починає розігруватись традиційний, суто український. сценарій «ріст цін акцій перед зборами акціонерів». Учасники ринку сподіваються на «безкоштовний» опціон – можливий викуп акцій емітентом по ціні вище середньої ринкової за тривалий період часу у разі прийняття значного правочину  зборами акціонерів і тому на період публікацій оголошень про збори грають на підвищення.

Вчора ж світові фондові ринки взяли певну паузу. Індекс S&P 500 закінчив торгову сесію у «флеті» - практично не змінившись по відношенню від значення позавчорашнього закриття. Як наслідок, сьогодні зранку дещо знижуються фондова Азія, фондові індекси Росії, ф’ючерси на європейські фондові індекси. Композитний MSCI Emerging Market Index втрачає 0,6%. Ця цифра характеризує величину зниження на більшості ринків сьогодні зранку.

В США наразі відбувається невелика суперечка між фахівцями ринку: чи продовжить фоновий ринок США ріст, і наскільки, куди краще інвестувати – в ринок США, чи добряче «побиті» фондові ринки країн, які розвиваються. Вхідні дані наступні. Після останнього зниження на ринку США картина зростання залишилась непошкодженою: індекс S&P 500 не пробив вниз ковзну 100 денну – значить можливе продовження росту на ринку США. Оцінки на ринку США немалі – значить зростання не може бути великим – хоча для декого це ще питання. Перипетії на фінансових ринках країн, які розвиваються, начебто остаточно не завершились – значить 1) можливі відкоти вниз і на виникаючих ринках і на ринку США, 2) можливо не варто ще інвестувати в акції компаній, країн, які розвиваються. А все ж різниця в коефіцієнтах між ринком США та виникаючими ринками велика – чи не варто все ж таки інвестувати в акції окремих емітентів на цих ринках? Така ось логіка і такі питання – на які різні люди дають різні відповіді.

На сьогодні ж диспозиція на українському ринку є дещо туманною. Дилемою є наступне питання: чи буде рухатись український локальний фондовий ринок вслід за світовими ринками, на яких сьогодні спостерігається певна консолідація, чи ринок вибере шлях досягнення максимальних цін на період публікацій оголошень про збори акціонерів, і місцеві фондові індекси підуть вверх. Однозначної відповіді на ці питання до відкриття ринку, здається, немає. Можна все ж ризикнути припустити, що суто український феномен візьме гору і ціни місцевих акцій підуть сьогодні вверх.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 13 февраля 2014
Падение
3 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: Украинский рынок завершил день ростомРост
АЛОР УКРАИНА
Premarket 13/02: покупатели возможно возьмут сегодня паузу
Дмитрий Михайлусенко, риск-менеджер Dragon Capital
ПремаркетПадение
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду