Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 03:16
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 14 февраля 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 927,37-0,04%

Вчора, схоже, український фондовий індекс УБ орієнтувався на поведінку західних фондових майданчиків. В другій половині дня індекс УБ, який перебував в червоній зоні, в лінії з західними біржами, так само в лінії з ними вийшов в плюс. А поміж тим, оглядачів та переважну більшість учасників фондового ринку США подібний рух американського фондового ринку, який задав напрямок руху і більшості світових ринків вчора і сьогодні зранку, дуже здивував. Він співпав по часу з виходом ряду досить негативних макроекономічних даних в США при відсутності хоч однієї позитивної новини. З невеликим часовим інтервалом в США вийшли погані дані по роздрібним продажам за січень (-0,4% з негативним переглядом даних за грудень), дані, які засвідчили збільшення первинних звернень за допомогою по безробіттю на тижні, що минув, дані по товарним запасам, які свідчать про утворення в США надлишкових запасів в 4-ому кварталі 2013 року, що внесло додатковий вклад в приріст в ВВП США в тому ж кварталі (+3,2% реального ВВП в перерахунку на рік), і нормалізація яких негативно вплине на ВВП країни в 1-ому кварталі 2014. До цього додались відставка прем’єр-міністра Італії і, вже зовсім фоново, перенесення зустрічі Голови ФРС через непогоду. Один з невеликих учасників ринку та оглядачів навіть з обуренням сказав, що весь останніх рух вверх в 100 пунктів по індексу S&P 500 викликав у нього шок, оскільки на його думку є нелогічним та неправильним.

З точки зору новин, можливо, все й так. Проте не треба шукати правди чи логіки там, де їх немає. Імовірніше за все ряд крупних учасників ринків вирішив «намалювати» технічну картинку, яка їх влаштовувала. Чи скоріше «домалювати» ту, яку вони почали «малювати» днями раніше. А те що з новин ні за що зачепитись, так що ж робити. Просто, другий слабкий день на ринку акцій  (мається на увазі США та Європи) провокує продажі, яких, скоріше за все, на думку цих крупних учасників ринку, зараз не має бути. От і все. Так само і у вчорашньому зростанні «Мотор Січі» на 2,4%, яке внесло основний вклад в ріст індексу УБ не потрібно шукати пояснень з точки зору корпоративних новин. Остання новина від 13 лютого з авіаційної виставки в Сінгапурі для компанії зовсім не позитивна. Слід просто звернути увагу на технічну картинку, яку «малювали» на фондовому ринку США. Остання перейшла в зростання індексу УБ, яке могло бути досягнуте за рахунок зростання ціни акцій «Мотор Січі».

Що стосується сьогоднішньої ранішньої динаміки на світових фондових ринках, то вона є лише продовженням технічної картини останніх днів: фондова Азія (за межами Японії) помірковано зростає вслід за вчорашнім зростанням фондових ринків США та Європи. Середня величина зростання – та сама – трохи менше 0,6%. Фондові індекси Росії після вчорашнього суттєвого зниження (РТС майже на 2,5%, ММВБ більш, ніж на 1%) слабо приростають. Там є і своя власна тема – індекс ММВБ останніми місяцями упирається в лінію спротиву, від якої йде вниз. (Є багато продавців, які неспішно продають значні обсяги при досягненні певного цінового рівня).  Ф’ючерси на фондові індекси Європи після вчорашнього невеликого і дивного зростання і переконливого відскоку від мінімуму протягом кількох попередніх днів ще трохи додають. Ф’ючерси на американські фондові індекси дещо просідають. Виходячи з логіки торгів останніх днів на світових ринках, та за відсутності новин, сьогодні варто очікувати спокійного помірковано позитивного початку торгового дня на фондових ринках, адже сильний рух в будь яку сторону виглядав би нелогічним. Тож, імовірно, і український фондовий ринок, сьогодні, імовірно, очікує відносно спокійний торговий день з більшою імовірністю зростання в першій половині дня і рівною імовірністю невеликого руху в будь яку сторону по його завершенню.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 14 февраля 2014
Падение
0 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: Индекс UX закрылся на нейтральной полосе
АЛОР УКРАИНА
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду