Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 03:22
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 17 февраля 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 928,94+0,17%

Український фондовий ринок закінчив торгову сесію п’ятниці нейтрально – індекс УБ – практично в нулі. Індекс УБ досяг верхнього значення минулого торгового діапазону з кінця листопада – 920 пунктів. Хоча до цього, можливо, варто внести певні коригування вверх на девальвацію гривні.

В п’ятницю ріст на західних фондових ринках продовжився – широкі фондові індекси Європи та США додали в межах 0,5%.  Ринки майже відновились. Зараз торгуються недалеко від максимальних значень, наче і не було ніякого зниження, а графічна картинка вказує на те, що, скоріше за все незабаром ці максимуми будуть «переписані».

Поміж тим звертає на себе увагу відновлення ринків, країн які розвиваються. Після суттєвого зниження на початку року, порядку 9%, яке по суті було продовженням тренду минулого року, композитний індекс цих ринків MSCI Emerging Market Index вже додав близько 5%. Зростання індексу було різким і синхронним зі зростанням фондових індексів крупних західних фондових ринків. Тон коментарів фахівців стосовно виникаючих ринків поступово змінюється на краще, хоча обережне, і часом негативне ставлення до них все ще зберігається.

Це не дивно. Адже індикативним є торгівля на історичних максимумах так званих акцій «моменту руху» (США): Tesla Motors, Facebook. Недалеко від максимумів торгуються і акції  Twitter і акції LinkedIn Corporation, остання незважаючи на фінансові результати, і прогнози самої корпорації, гірше очікувань аналітиків. Це акції, які торгуються при надзвичайно супервисоких коефіцієнтах, які не піддаються традиційній оцінці. Так акції збиткової Tesla Motors торгуються при коефіцієнті ціна/продажі – 14, а ціна/балансова вартість капіталу – 43, збитковий Twitter – 31 і 7,  Facebook 22 і 11 (P/E – 109). LinkedIn 15 і 9 (P/E – 809).  Те, що учасники ринку готові платити таку високу ціну говорить про певний стан фондового ринку цих країн. Тож учасникам фондового ринку доводиться шукати інші теми.

Сьогодні зранку зовнішній фон для українського фондового ринку нейтрально-позитивний. Фондова Азія помітно зростає, як і фондові індекси Росії – в межах 0,6%. Ф’ючерси на європейські  фондові індекси торгуються нейтрально – коло нуля. Сьогодні, імовірніше, певний невеликий ріст на фондовому ринку України продовжиться. На близьке майбутнє трейдерам варто мати на увазі, що фондовий ринок України наблизився до верхньої границі торгового діапазону, а західні фондові ринки близькі до максимумів при «насичених оцінках», тож можливий розворот ринку донизу.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 17 февраля 2014
Падение
0 10
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
UX в пятницу практически не изменилсяРост
АРТ КАПИТАЛ
ПремаркетРост
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду