Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 03:20
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 21 февраля 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 933,91+3,17%

Вчора місцевий український ринок акцій продемонстрував дивовижний кульбіт. В першій половині дня після вчорашніх ранішніх подій ціни індексних акцій знизились в середньому на 2,5-3,0%. Індекс УБ весь час з 9-45 до майже 16-30 перебував в червоній зоні, коливаючись переважно у вузькому діапазоні 845-850 пунктів, і лише після 15-ої години додав ще кілька пунктів. І от, після того, як майже весь «офісний планктон», включаючи і фахівців фондового ринку, достроково покинув центр міста Києва, ціни акцій українських емітентів різко пішли  вверх. За якихось 20 хвилин індекс УБ додав аж 6% і закінчив торгову сесію в плюсі, зрісши за результатами вчорашніх торгів на 3,86%, до 905 пунктів. Якщо вірити у те, що фондовий ринок є випереджаючим індикатором, то це був дуже хороший знак. В результаті, по кінцю торгових сесій індекс УБ не тільки не дійшов до нижньої лінії підтримки у 860 пунктів по індексу УБ, але й навіть до звичайного нижнього значення торгового діапазону з кінця листопада 2013 – 880 пунктів. Значення індексу 871,6 поки що є найнижчим за період останнього корекційного руху вниз на ринку локальних акцій.

Сьогодні зранку зовнішній фон з позицій світових фондових ринків для українського ринку акцій теж виглядає досить позитивно. Вчора широкий фондовий індекс США, S&P 500, повернувся в ріст, додавши 0,6% і знову досягши значення у майже 1840 пунктів - на 0,5% нижче історичного максимуму. Настрій на американському фондовому ринку, як це зазвичай буває, передався на більшість інших фондових майданчиків. Сьогодні зранку суттєво додають ф’ючерси на європейські фондові індекси (+0,6%), трохи менше зростають ф’ючерси на індекси американські (+0,3%), російські фондові індекси додають 0,7% та 0,9% і переважно в зеленому фондова Азія. Композитний фондовий індекс виникаючих ринків, MSCI Emerging Market Index, сьогодні додає вже 0,6%. Побачимо як події на світових фонових ринках будуть розгортатись в наступні дні – адже світові фондові індекси знаходяться близько до ліній опору, але сьогодні, здається, учасників ринків очікує позитивна торгова сесія.

Що ж до нас, то тут, як то кажуть, своя історія. Сьогодні Україна вже третій день у фокусі світових фінансових інформаційних ресурсів: CNBC та Bloomberg, які публікують статті з заголовками на кшталт «Europe seen higher on positive handover; Ukraine in focus» (сьогодні на сайті CNBC). Слава - це непогано, але не будь-яка, і, тим більше, не всяку ціну. У нас, на жаль, саме такий випадок. Інші заголовки виглядають наступним чином: «Ukraine Faces EU Sanctions After Deadly Day of Protests», «Pull Ukraine Back From the Brink», «Ukraine Default Likely as Political Crisis Deepens, S&P Says» (всі три - сьогодні на сайті Bloomberg). Останній вже суто для фінансистів та банкірів. Повідомлення про зниження сьогодні кредитного рейтингу України міжнародним рейтинговим агентством S&P до рівня ССС з ССС+ з негативним прогнозом, на 8 рівнів нижче нижнього інвестиційного, навряд чи виглядає дуже оптимістично. Однак, враховуючи очікуване підписання сьогодні о 12-00 документу про урегулювання політичної кризи, хочеться надіятись, ціни українських акцій, як і вчора, знов підуть вверх.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 21 февраля 2014
Падение
0 5
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: Украинский рынок завершает неделю уверенным ростомРост
АЛОР УКРАИНА
ПремаркетРост
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду