Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 03:22
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 24 февраля 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1075,97+15,21%

На фоні політичних подій останніх днів український фондовий ринок отримав хороші аргументи для суттєвого зростання. Після росту на 3,9% в четвер індекс УБ додав в п’ятницю ще 3,2%. Окремі акції зросли в ціні на 6%, 7% (Райффайзен банк Аваль, Донбасенерго) і, навіть, майже 10% (Авдіївський КХЗ). Для сьогоднішньої торгової сесії на вихідних з’явились додаткові дуже серйозні аргументи для продовження сильного тренду вверх. Років півтора назад говорили, щоб якби не політична складова, нехороший інвестиційний клімат, то український фондовий ринок торгувався б при рівнях, які б відповідали значенню індексу УБ на рівні 1500 пунктів (в 1,6 рази від поточного рівня) при тих же самих фінансових показниках компаній. Тут не мається на увазі колосальне потенційне збільшення ціни локальних акцій при зростанні прибутковості емітентів до нормальних довгострокових рівнів, а лише за рахунок ставлення інвесторів до українського фондового ринку та місцевих цінних паперів. І порівняння з іншими ринками показувало, що це у великій мірі дійсно так. Може не 1500, а 1400, чи ще трохи менше, а проте… Щоправда, з тих пір виникаючі фондові ринки країн – ринки країн, які розвиваються, дещо підупали в ціні, ставлення до них погіршилось, а покращення ставлення інвесторів до українського фондового ринку мало на увазі також зменшення ризиків інвесторів, ризиків, яких зараз в Україні вистачає. І все ж певний простір для подальшого швидкого росту цін українських акцій існує.

Що стосується закордонних ринків, то тут картина в цілому незмінна. В п’ятницю широкий  фондовий індекс США S&P 500 знизився на 0,19% до 1839,25. З того, як індекс веде себе протягом останніх   днів, схоже, що він повторює картину кінця грудня 2013 – січня 2014 – тільки на трохи нижчому рівні. Тоді індекс близько місяця намагався пробити позначку 1850 пунктів і, потерпівши невдачу, знизився на 5,8%. Багато хто вважає, що і цього різу буде щось подібне. До таких належить, наприклад, і Сем Стоваль (Sam Stovall), головний стратег по акціям компанії S&P Capital IQ. При цьому Стоваль вважає, що наступне зниження індексу буде невеликим, а індекс S&P 500 ще досягне значення 1900 пунктів (+3,5%) від закриття  п’ятниці перед тим, як сильно знизитись. Тож, по великому рахунку, найближчими тижнями нас очікує коливання індексу S&P 500 близько 1840 пунктів.

Зранку картина на ринках змішана. Ф’ючерси на європейські індекси торгуються змішано, в середньому більше негативно; на американські – зовсім трохи підростають. Фондова Азія торгується  більше в червоному. Російські індекси, які почали торгову сесії коло нуля, – зараз трохи додають.

Однак український ринок сьогодні, як відображення розвитку політичних подій на вихідних, може піти свої шляхом, і помітно підрости. Ступінь подальшого росту буде визначатись успіхом у вирішенні складних економічних проблем, які стоять перед країною.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60



Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду