Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 01:22
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 26 февраля 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1120,64+2,59%

Вчора український фондовий індекс УБ сильно коливався. Він поперемінно побував то в негативній, то в позитивній зоні, поки, нарешті, не закінчив торгову сесію плюсом  в 1,5%. Це й не дивно, адже зараз індекс УБ перебуває вище значень максимуму минулого року, а з того часу (за рік) не так багато змінилось у фінансових показниках емітентів. Так «Мотор січ» - важковаговик індексу, закінчила поточний рік по прибуткам дещо гірше, ніж минулий. Теж саме стосується і ряду інших емітентів. При цьому суттєво додали енергокомпанії за рахунок вищих прибутків, що відобразилось на цінах Донбасенерго, а також, по тій же причині, і Райффайзен банк Аваль. Тут ми бачимо значний ріст цін по відношенню до цін річної давнини. Дуже легко помітити, що саме зміна фінансових показників чітко розділяє на інтервалі рік лідерів та аутсайдерів. Додає до вищого цінового рівня і помітна девальвація гривні – адже виручка багатьох емітентів формується в жорсткій прив’язці до твердої валюти.

Проте, зростання цін акцій на місцевому ринку має і свої природні межі. На сьогодні індекс УБ вище максимального значення минулого року на 5,6% і це служить певною пересторогою для учасників ринку. Якщо фінансові показники в цілому лишались би незмінними, то, враховуючи частково валютну, частково гривневу складову, приріст індексу мав бути десь посередні від зростання курсу долара по відношенню до гривні. І, наразі, він десь близький до цих значень. Тому для подальшого росту лишається більша політична складова – надія на краще інвестиційне майбутнє, адже покращення фінансових показників емітентів в цілому по ринку за рік було, в кращому випадку, незначним. Ставлення ж до виникаючих ринків в світі у інвестиційної спільноти зараз дуже обережне.

Якщо послухати керуючих провідних інвестиційних банків та КУА, як то JP Morgan чи Aberdeen Asset Management, то стає ясно, що їх основна думка зводиться до того, що проблеми на ринках країн, які розвивались і які проявились останнім часом, незважаючи на певне заспокоєння останнім часом, нікуди не поділись і є значними. Попередні тридцять років ситуація на цих ринках була краща, а сьогодні ці ринки стикаються як зі структурними, так і циклічними проблемами. І справа не тільки в дефіцитних у багатьох країнах поточних ринках (негативному чистому експорту чи, що те ж саме, перевищенням імпорту товарів і послуг над їх експортом), а й у зниженні попиту на товари багатьох компаній цих країн. Тому фахівці рекомендують бути вибірковими не тільки з точки зору вибору регіону та/чи сектору, а й добре вибирати конкретного емітента. Що стосується місцевого українського ринку, то це навряд чи означає дуже хороші новини для нього, хоча й у нас є і свої непогані «історії» - це б то емітенти.

Що стосується закордонних ринків в цілому, то на сьогодні картина тут нейтральна - більше позитивна. Фондові індекси в світі останніми днями «флетують» - рухаючись «в боковику» у вузькому діапазоні. Широкий американський індекс S&P 500 на днях був позначив подальший несильний рух нагору, але вчора знизився на 0,2%. Ф’ючерси на європейські фондові індекси сьогодні зранку помірковано додають, як  і в цілому азійські фондові індекси. Фондові індекси Росії: рубльовий та доларовий знаходяться коло нуля – по обидві сторони ватерлінії.

Повертаючись до нашого ринку. Український фондовий ринок, імовірно, спробує сьогодні знов підрости, хоча в цьому він може зіткнутись з певними труднощами.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 26 февраля 2014
Падение
1 4
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: Украинский рынок акций продолжает ростРост
АЛОР УКРАИНА
UX вырос на 1,52%Рост
АРТ КАПИТАЛ
Premarket 26/02: открытие украинского рынка акций пройдет с перевесом покупателейРост
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду