Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 01:23
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 27 февраля 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1129,08+0,75%

Вчора індекс УБ знову виріс, на цей раз на 2,6% до значення 1120 пункти. Суттєво зросли в ціні вісім з десяти індексних акцій УБ. Більше всіх зросли в ціні акції Азовтсалі, банку Юнікредіт, Райффайзен банк Аваль. Окрім політичної і емоційної складової росту певну підтримку цінам акцій надає і девальвація гривні – адже значна частина виручки індексних акцій прив’язана до курсу твердої валюти. Рух вверх може продовжуватись певний час, однак, незабаром він дійде до верхньої границі, яка визначається оцінкою  - порівнянням по коефіцієнтам з менш ризикованими та аналогічними по фінансовим показникам закордонними акціями, до коефіцієнтів яких необхідно застосовувати дисконт на додаткові ризики в Україні.

В цілому, якщо дивитись на світові індекси, то вони останніми днями знаходяться в «боковику». Рух відбувається з незначними коливаннями вверх-вниз. Композитний індекс виникаючих  ринків, MSCI Emerging Market Index вже днів десять «ходить» в діапазоні  950-965 пунктів, а в останні 4-и дні діапазон і взагалі звузився до 853-857 пунктів. Подібна ситуація спостерігається і на американському ринку. Там широкий індекс S&P 500 підібрався до значень кінця грудня 2013 – перших трьох тижнів січня 2014 та вийшов на полку, мало змінюючись протягом останніх трьох днів. Це й не дивно, адже кореляція між ринками зараз надзвичайно висока. За останній час ринки поступово прийшли до розуміння, правильного чи ні – інша справа, які мають бути ціни та співвідношення цін на різних ринках за нинішніх фундаментальних факторів. Тож тепер для суттєвих рухів ринкам недостатньо переосмислення існуючої дійсності – необхідна зміна фундаментальних показників, яка зараз, на найближчий час поки не проглядається.

Сьогодні зранку зовнішній фон для українського ринку виглядає, як помірковано оптимістичний. Азійські ринки трошки підростають. Композитний індекс виникаючих  ринків, MSCI Emerging Market Index, додає в межах 0,5%.  Ф’ючерси на європейські фондові індекси торгуються змішано і недалеко від нуля. Ф’ючерси на американські фондові індекси помітно додають – в межах 0,2-0,3% Фондові індекси Росії додають зовсім трохи – від 0,05% -0,15%. Що стосується Росії, то тут варто загадати, що російський рубль вчора перебував на мінімальних значеннях по відношенню до долара США за останні роки - 36,1 рубль за долар, підібравшись під абсолютну мінімальну позначку 2009 року – 36,387, що не дуже добре також і для курсу гривні через погіршення умов торгівлі з РФ.

Сьогодні можна очікувати позитивного торгового дня, однак трейдерам слід пам’ятати, що з деякого моменту, імовірно через кілька днів, учасники ринку почнуть фіксувати прибутки.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 27 февраля 2014
Падение
2 5
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: Индекс UX консолидируется после роста последних днейРост
АЛОР УКРАИНА
Premarket 27/02: инвесторы возвращаются на локальный рынок
Дмитрий Михайлусенко, риск-менеджер Dragon Capital
UX вырос на 2,59%
АРТ КАПИТАЛ
ПремаркетПадение
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду