Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 01:19
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 5 марта 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1090,16+0,74%

Вчора переважна більшість фондових ринків в світі суттєво додала. Український фондовий індекс УБ додав 9,5%, російські індекси додали: РТС - 6,2%, ММВБ – 5,3%. Зростання європейських індексів було спочатку викликане припиненням масштабних навчань російської армії коло кордонів України, а потім, додатково, підтримано заявою Путіна в Ново-Огарьово про те, що Росія поки не бачить необхідності вводити війська на територію України. Фінансові ринки прочитали це так, що немає безпосередньої загрози широкомасштабних військових дій в Україні, та безпосередньої загрози якихось військових дій поза межами Криму. Проте складна ситуація далека від вирішення. Тепер дуже багатьом необхідно проявити витримку і мудрість, щоб уникнути негативних сценаріїв, що буде мати і суттєво негативні наслідки в тому числі (звичайно, це не найбільш важливе) і для фінансових ринків України, Росії і всієї Європи.

Окрема тема - вчорашнє зростання до нової рекордної відмітки широкого фондового індексу S&P500. Індекс додав 1,5% і вийшов на відмітку майже 1874 пункти, суттєво перевищивши попередній максимум. В якості додаткових аргументів тут виступили обмежений вплив російської та української економік на світову економіку, географічна обмеженість діяльності компаній Росії та те, що США можуть не так багато зробити для вирішення конфлікту в поточній ситуації. Ряд учасників ринку також посилаються на програмну торгівлю (швидкі суто комп’ютерні – програмні операції) і на те, що ріст на американському ринку проходив без великих обсягів. Таким чином, стверджують скептики, росту цін акцій ніхто з учасників ринку опір не чинив, але сам ріст був ініційований і отримав підтримку виключно за рахунок «швидких» трейдерів. Слід зазначити, що цей скептицизм поділяють далеко не всі учасники ринку. При цьому, переважна більшість експертів сходиться на тому, що на цьому новому рівні, або ж при досягненні відмітки у 1900 пунктів, індекс в подальшому чекає плоский рух, підвищена волатильність і потім помітне чи суттєве зниження.

Світові ринки сьогодні, окрім подій в Україні, також слідкують і за ходом щорічної сесії Всекитайських зборів народних представників, на яких оголошені плани розвитку КНР на 2014 рік. Фінансові ринки сконцентрувались на темпах росту китайської економіки, які заплановані на прийнятному для самого Китаю та світових фінансових ринків рівні 7,5%; сусіди ж Китаю та США стурбовано звертають увагу на зростання видатків країни на оборону.

Сьогодні зовнішній фон з закордонних фондових ринків для українського фондового ринку негативний. Якщо азійські фондові ринки в позитивному ключі реагують на вчорашню позитивну динаміку в Європі та США, то ф’ючерси на європейські фондові індекси знижуються – щоправда, помірковано - в межах 0,3%. Російські індекси зранку просідають на 1,5%. Всі розуміють, що швидкого вирішення проблем в україно-російських стосунках зараз не буде, як і досягнення повної політичної стабільності в самій Україні. Тож сьогодні нас, імовірно, очікує слабо-негативний початок та закінчення торгової сесії на українському фондовому ринку. Але, все ж зараз, здається, актуальним питанням для фондового ринку України є також і середньостроковий тренд, який, окрім іншого, буде визначатись фінансовими показниками українських емітентів в 2014 році. Для їх позитивної динаміки необхідно вирішення політичних, економічних та специфічних галузевих проблем в Україні.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 5 марта 2014
Падение
2 4
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Итоги торгов: Украинский рынок акций продолжает ростРост
АЛОР УКРАИНА
UX вырос на 9,53%Рост
АРТ КАПИТАЛ
ПремаркетПадение
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду