Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 01:23
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 6 марта 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1080,6-0,88%

Вчора міжнародні зустрічі і переговори по Україні за участі провідних західних держав продовжились. В Криму Росія продовжила нарощувати додатковий військовий контингент під виглядом самооборони півострова, а невідомі озброєні люди захопили та відпустили представника ООН. У Донецьку проросійські радикали в черговий раз захопили держадміністрацію. Ситуація в Україні продовжує залишатись складною і далекою від вирішення. На цьому фоні деякі заголовки фінансових каналів по фондовому ринку звучать так: «Європа бачиться вище перед засіданням ЄЦБ; Україна як і раніше в центрі уваги» Однак, назва нашої країни вже зникла з оглядів фондових ринків США і Азії, залишившись в центрі уваги політичних новин. Це говорить як і про певну стабілізацію ситуації, так і обмежений вплив подій в регіоні на світові фінансові ринки в принципі.

Вчора індекс УБ протягом торгової сесії перебував то в червоній, то в зеленій зонах і закінчив день з плюсом 0,74%. Варто звернути увагу на вчорашню поведінку широкого фондового індексу США S&P 500. Він закінчив день практично в нулі. Після невеликого ралі і досягнення чергового максимуму фондовий ринок США перебуває в зоні, з якої через значні оцінки не може продовжитись сильних рух наверх. Ця ситуація впливає на ніші фондові ринки, з однієї сторони не даючи їм сильно підростати, а з другої - створюючи певний поштовх для невеликого зростання через необхідність грошам шукати десь вихід. Композитний індекс виникаючих ринків (країн, які розвиваються), MSCI Emerging Market Index, останні три тижні флетує, але з урахуванням українських подій та й по графічній картині видно, тяжіє до невеликого зростання.

Сьогодні зранку закордонні фондові ринки торгуються переважно в плюсі. Ф’ючерси на європейські фондові індекси додають в основному межах 0,4-0,5%, окремі до 1%, США – в плюсі близько 0,15%. Фондові індекси Росії додають трохи менше відсотка. Фондова Азія майже вся в зеленому, додаючи в середньому теж десь близько відсотка, MSCI Emerging Market Index зростає на 0,75%.

З високою імовірно сьогодні нас очікує поміркований ріст на українському фондовому ринку. Але все ж ключовим питанням для учасників локального ринку зараз має бути фінансові показники українських емітентів 2014. Окремі фінансові показники емітентів, які зараз виходять в зв’язку з черговими загальними зборами акціонерів показують, що немало емітентів мали складний четвертий квартал – гірший за попередні, і є досить фактів, щоб стверджувати, що перший квартал 2014 для багатьох емітентів буде ще більш складним. Це матиме негативний вплив на ціни акцій.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 6 марта 2014
Падение
0 5
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Premarket 06/03: старт торгов ожидается в нейтральном ключеРост
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
ПремаркетРост
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду