Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 01:26
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 19 марта 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1006,77-1,14%

Вчора фондові ринки були оптимістичні. Індекс УБ зріс на 2,4%. Європейські індекси додали в середньому 0,7%, як і широкий фондовий індекс США, S&P 500. Більше інших зросли російські індекси, які відновлюються після важких втрат минулих двох тижнів.

Певним приводом для оптимізму стала вчорашня заява Президента Росії Путіна про те, що він не хоче розділення України. Проте, і російські, і західні аналітики, відзначають лише короткостроковий позитивний ефект цієї заяви на фінансові ринки. Настрій аналітиків залишається скептичним щодо середньострокових перспектив регіональних фінансових ринків. Причинами цього є інша заява в цій же промові. Мова йде про тезу стосовно «довільного» включення «більшовиками» деяких регіонів до складу України. Аналітики тримають в умі майбутні майнові суперечки між Україною та Росією, санкції Заходу, довгострокову втрату довіри до Росії та її керівництва, як надійних партнерів, не нульовий ризик невеликого військового конфлікту, та інше, що породжує додаткові ризики, невизначеності в регіоні та пригнічує економічне зростання.

Варто зазначити інший, далеко не менш важливий фактор, що має вплив вже на всі світові фондові ринки. Широкий американський індекс S&P 500 наблизився до значення попереднього максимуму. Враховуючи певну переоцінку (завищені ціни) американського фондового ринку, негативний вплив цієї обставини є очевидним. Згідно практично всіх очікувань аналітиків, фондовий ринок США через завищену оцінку в цьому році очікує підвищена волатильність. Вона, поза всяким сумнівом, передасться на всі основні світові фондові майданчики.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські фондові індекси торгуються майже всі в червоному. Фондова Азія торгується змішано, переважно в червоному. Композитний індекс виникаючих ринків (країн, які розвиваються), MSCI Emerging Market Index зранку знижується на 0,1%. Російські фондові індекси зранку незначно підростали, але потім почали рухатись вниз. Зовнішня картина більше негативна.

Сьогодні варто очікувати відносно поміркованої динаміки на українському фондовому ринку в будь-яку сторону, на яку, у великій мірі, будуть вже впливати настрої на світових фондових майданчиках.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 19 марта 2014
Падение
1 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Ведущие индексы выросли в пределах 1%Рост
АРТ КАПИТАЛ
Premarket: ожидается нейтральное открытие торгов
Александр Фощан, старший трейдер, консультант Dragon Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду