Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 01:23
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 20 марта 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 1004,4-0,24%

Основною подією вчора для фондових ринків, хай більше і не з прагматичної, але з емоційної точки зору (що також має чимале значення для ринків), став вчора перший публічний виступ в якості Голови ФРС Джанет Єллен, першої в історії жінки на цій посаді. Хто уважно слідкував за виступом, звернув увагу, як телевізійна камера в одному епізоді відслідкувала тремтячі руки одного з найвпливовіших фінансистів світу. Однак, всі без виключення коментатори та фахівці публічно, надзвичайно доброзичливо і з великою теплотою прокоментували цей виступ, як і відповіді керівника ФРС на численні питання. І це, незважаючи на одну, трохи невдалу фразу на предмет шестимісячного терміну, протягом якого регулятор може з певної дати запровадити дещо більш жорстку монетарну політику. Остання обставина ще раз підкреслює всю складність комунікацій ФРС з ринком та підвищену чутливість останніх. За результатами березневого засідання Комітету з відкритих ринків американський ЦБ втретє скоротив обсяг QE на 10 млрд. доларів на місяць.

Виступ Єллен задав вчора негативний тон фондовим ринкам. Під час її виступу фондові індекси США відразу почали знижуватись, лише трохи підрівнявшись під кінець торгової сесії. В основі стурбованості фондових ринків лежать сумніви стосовно здатності економіки і, особливо, фінансових ринків без потрясінь пережити фазу певної нормалізації фінансової політики регулятора, яка наразі є аномально м’яка. Це відбувається на фоні завищеної оцінки акцій в США, тож навіть невеликі поштовхи спричиняють певний рух американських фондових індексів донизу, як це було вчора. Зниження індексу S&P 500 відбулось від майже історичного максимуму.

А поміж тим, у фінансової спільноти, окрім цього, продовжує залишатись стурбованість з приводу темпів економічного розвитку та фінансового здоров’я Китаю. Звичайно, державний контроль за фінансами, найбільшими банками та найбільшими промисловими корпораціями Піднебесної відіграє вирішальну і дуже позитивну роль в стабільності ситуації в другій економіці світу на сьогодні і протягом найближчого майбутнього. Проте, все це не може до кінця розвіяти сумніви та побоювання міжнародних фінансистів.

Сьогодні зранку фондові ринки пішли вниз і знижаються «по всьому фронту». Фондова Азія практично вся в червоному. Ф’ючерси на європейські фондові індекси суттєво знижуються.  Композитний індекс виникаючих ринків (країн, які розвиваються), MSCI Emerging Market Index зранку знижується на 1,3%.

По всім правилам на українському фондовому ринку сьогодні має бути негативна торгова сесія. Цього і слід чекати трейдерам, хоча при цьому враховувати, що останнім часом фондовий ринок України епізодично веде себе нестандартно. Тож, можливі і сюрпризи.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 20 марта 2014
Падение
4 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
Premarket: местные игроки сегодня будут отыгрывать решение ФРСПадение
Дмитрий Михайлусенко, риск-менеджер Dragon Capital
ПремаркетПадение
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду