Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 01:19
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 28 марта 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 992,41-1,29%

Вчора індекс УБ пробувши майже всю торгову сесію в позитивній зоні, закінчив її несподіваним мінусом в 0,6%. Таким чином, індекс відхилився від коридору зростання, який почав позначатись в минулі два тижні. Можливо, ще не все втрачено, але зростання акцій українських емітентів, якщо таке буде мати місце, все ж буде слабшим, ніж можна було очікувати в минулі дні.

Широкий фондовий індекс США S&P 500 в черговий раз вчора трохи (-0,19%) втратив на фоні завищених оцінок американських акцій. Індекс позначив повільний рух вниз. Проте зранку всі фондові ринки помірковано позитивні. Ф’ючерси на європейські індекси зростають. Азійські фондові індекси переважно в зеленому.

Особливу увагу зараз варто звернути на композитний фондовий індекс виникаючих ринків (країн, які розвиваються), MSCI Emerging Market Index. Індекс додає вже шостий день поспіль. Причому зростання носить переконливий характер без суттєвих коливань протягом кожного з шести минулих днів. Сьогодні зранку індекс вже в плюсі 0,6%. На інформаційному ресурсі CNBC (США) вчора з’явилась стаття про те, що ціни акцій «моменту руху», відносно молодих високотехнологічних компаній США, помітно знижуються. Ціни акцій цих компаній дуже сильно зросли протягом минулого року і досягли, частково в розрахунку на можливі великі прибутки віддалених років, неадекватних, непропорційних, сильно завищених (в рази) значень. Тепер, схоже, частина цієї спекулятивної гри відходить і деякі кошти учасників ринку, можливо, перекидаються в окремі сегменти ринків, які розвиваються.

Більш менш точна статистика за минулі тижні не показує якогось помітного перекидання коштів в фонди ринків, що розвиваються в цілому. Проте, на цих ринках зараз, можливо, «грають» кошти, які вже там були. Мова може йти про розігрів окремих сегментів ринку. На тому ж ресурсі CNBC сьогодні вночі вийшло попередження для учасників ринку, які наразі пробують зіграти на можливих стимулюючих заходах уряду Китаю. Фахівці ринку вважають, що таких значних заходів в Піднебесній, незважаючи на певне охолодження економіки цієї країни, в цьому році не буде. Тож спекулятивна гра, на яку дехто зараз сподівається, провалиться, хоча самі акції компаній країни при поточних рівнях, незважаючи на можливу «вибоїсту дорогу» протягом найближчих півроку, є хорошим інструментом для довгострокових вкладень.

Рух наверх індексу MSCI EM є дуже позитивним сигналом для українського фондового ринку. Хоча про його стійкість ще зарано говорити. Тож за розвитком подій варто продовжувати уважно слідкувати.

Сьогодні, хочеться сподіватись, фондовий індекс УБ закінчить торгову сесію в плюсі, хоча зараз, на фоні існуючої змішаної технічної картини, сказати про визначений напрямок руху цін акцій українських емітентів складно.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 28 марта 2014
Падение
1 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
ВР приняла пакет мер для получения кредита МВФ
АРТ КАПИТАЛ
Premarket 28/03: на украинском рынке акций царит неопределенностьРост
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду