Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 01:18
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 4 апреля 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1081,83+1,64%

Вчора індекс УБ знизився на 1,1%. Проте, якщо слідувати логіці попередніх років, після завершення інвестиційної конференції Dragon Capital ціни індексних акцій мають ще підрости.

Торгівцям українськими акціями варто звернути увагу на вчорашні повідомлення про підняття Росією ціни на газ для України до 485 доларів США за тисячу кубічних метрів та складнощі з організацією реверсних поставок природного газу до України зі Словаччини. Це разом з можливим певним блокуванням Росією частини імпорту товарів з України помітно негативно вплине на фінансові показники окремих українських емітентів і, відповідно, на ціни їх акцій в середньостроковій перспективі. Наприклад, 1 квітня вийшло повідомлення про скорочення в лютому втричі експортних поставок локомотивів з України після призупинки їх поставок в Росію («Луганськтепловоз») та на про скорочення на 55,6% експортних поставок труб з України (в Росію та Казахстан). В той же час, фінансові складнощі України ставлять гостріше питання про виплату дивідендів на державну частку в акціонерному капіталі, в тому числі такою компанією, як «Укрнафта», що підтримує ціну акцій інших  емітентів.

Сьогодні найбільш важливою новиною для фінансових ринків стане звіт з праці в США. Ринки також обговорюють вчорашню новину про можливість впровадження політики кількісного пом’якшення ЄЦБ. Вчора фондові індекси США трохи знизились. Широкий індекс США S&P 500 зараз знаходиться на рівні 1889 пунктів, що на 3,2% нижче консенсус-прогнозу Wall Street на кінець 2014 в 1950 пунктів станом на 2 січня 2014 року та на 5,0% нижче окремих переглянутих прогнозів (1985 пунктів) станом на кінець лютого-початку березня. Тож, зниження індексу є логічним.

Сьогодні фондові ринки обережні, в тому числі і через згаданий вище ціновий фактор. Ф’ючерси на європейські фондові індекси знаходяться в позитивній зоні, але коло нульової позначки. Фондова Азія торгується змішано. Композитний фондовий індекс виникаючих ринків (країн, які розвиваються), MSCI Emerging Market Index сьогодні зранку знижується на 0,2%. Тож зовнішній фон для українського фондового ринку нейтральний.

Сьогодні скоріше варто очікувати слабку динаміку фондового ринку України. Проте, знову згадуючи про фактор конференції Dragon Capital, можна сподіватись на певний рух цін акцій українських емітентів наверх, якщо не сьогодні, то на початку наступного тижня.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 4 апреля 2014
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
UX просел на 1,1%
АРТ КАПИТАЛ
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду