Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 05.07.2024 01:26
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 8 апреля 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1086,29+2,84%

Вчора індекс УБ знизився на 2,4%, факт, причини якого чимало оглядачів угледіло в політичній нестабільності на Південному Сході України. По тій же причині, вважають інші, вчора відбулось і значне зниження на російському фондовому ринку. Доларовий індекс РТС за результатами вчорашньої торгової сесії знизився на 3,25%. По ходу торгів індекси втрачали 3,3% (УБ) та 4,3% (РТС).

Хоча для зниження регіональних фондових індексів, окрім згаданого, були і інші причини. Вчора американські фондові індекси теж помітно знизились. Широкий індекс США S&P 500 втратив 1,08%. Більше інших  втратив індекс високотехнологічних компаній NASDAQ. Учасники ринку, аналітики та оглядачі більше всього переймаються можливим повтором теми початку нульових – «здування бульбашки» доткомів. Наразі, акції біотехнологічних компаній типу Vertex Pharmaceuticals, соціальних мереж та окремих Інтернет-проектів типу LinkedIn, Netflix, Pandora, Splunk, Zynga, 3D Systems, Red Hat, а також високотехнологічної Tesla Motors та ряду інших торгуються з нереально високими ринковими коефіцієнтами і вже втратили певну частину своєї недавньої високої ринкової вартості.

Сьогодні ж в США починається сезон звітності. Першим, вже після закриття американської торгової сесії, буде облікований звіт виробника алюмінію, компанії ALCOA. В кінці тижня увага фахівців переключиться на звіти двох провідних банків США: JPMorgan Chase та Wells Fargo.  Аналітиків цікавить питання, чи збережеться рекордна рентабельність американських корпорацій і яким буде ріст доходів. У певної кількості учасників ринку є підозра, що з метою збільшення доходів американські корпорації були змушені піти на певне скорочення рентабельності, що в цілому негативно впливатиме на фондовий ринок цієї країни, а через це і на інші фондові ринки. Хоча серед фахівців є чимало таких, яких на фоні публікації квартальної звітності очікують певного відновлення фондового ринку США.

А між тим зростання композитного фондового індексу виникаючих ринків (країн, які розвиваються), MSCI Emerging Market Index відновилось. Після денної паузи минулого четверга індекс, незважаючи на суттєві коливання і тимчасове перебування в «червоній» зоні, закінчував останні два дні з плюсами у 0,2%. Сьогодні ж зранку індекс додає вже 0,5%. Схоже на те, що деякі учасники фондового ринку все ж таки знайшли в цьому «невдасі» останнього року (зростання лише на 0,1%) та початку року 2014 заміну темі акцій «моменту руху» в США, та й фондовому ринку США в цілому, і зараз пробують грати на підвищення акцій країн, які розвиваються. Індекс УБ непогано відслідковує рух індексу MSCI EM. Тож для нас ця новина позитивна.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські фондові індекси підростають. Азійські фондові індекси торгуються переважно в зеленому. Як вже зазначалось, індекс MSCI EM в плюсі. Проте російські фондові індекси в невеликому мінусі, що служить нагадуванням про те, що політичні події можуть мати домінуючий негативний вплив на український фондовий ринок сьогодні. Тож існує трохи більша імовірність того, що фондовий ринок України сьогодні очікує невелике зниження.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 8 апреля 2014
Падение
2 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
Premarket: нейтральное открытие на умеренно-негативном внешнем фоне
Александр Фощан, старший трейдер, консультант Dragon Capital
Индекс UX упал на 2,36%Падение
АРТ КАПИТАЛ
ПремаркетПадение
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду