Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 23:17
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 14 апреля 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 1119,49-3,79%

Індекс УБ додав в п’ятницю 2,84% після зростання на 1,1% в минулий четвер та на 2,84% ще днем раніше. Всього зростання за останні три дні склало 10,15%. Все це було б дуже добре, якби при цьому, на фоні політичної нестабільності та складнощів в економіці, не знецінювався курс гривні. Курс гривні на міжбанку за ці три дні знизився на 12%. Знижувався курс національного валюти і до цього, хоч і не так стрімко. Оскільки у більш, як половини емітентів з індексу УБ майже вся виручка отримується в іноземній валюті або ж прив’язці до неї, а рентабельність при девальвації гривні зростає, то було б нелогічним різке зниження цін акцій таких емітентів, при перерахунку в долари США. Тож для зростання курсової вартості локальних акцій в гривні є, на жаль, не самий кращий привід. І тим не менш, така невелика різниця між девальвацією гривні та зростанням індексу, при тому, що у складі індексної корзини є і немало емітентів, які працюють майже виключно в гривні, говорить про певний оптимізм інвесторів та їх віру в українські акції.

Сьогодні зранку для українського фондового ринку зовнішні обставини складаються несприятливо. Драматичні та часом трагічні події на Південному Сході країни та спад і на основних зовнішніх ринках навряд чи можуть сприяти зростанню цін акцій. Втім, якщо тенденція до послаблення гривні збережеться, це надасть підтримку цінам локальних акцій в національній валюті.

Не зупиняючись на політичній складовій, про яку багато і так розказують та пишуть, трохи про зовнішні ринки. В п’ятницю фондовий ринок США продовжив зниження після суттєвого зниження минулого четверга. Широкий фондовий індекс США S&P 500 в п’ятницю втратив 0,95% після зниження на 2,09% днем раніше. Особливо суттєво знижувались акції на NASDAQ та в сегменті дуже дорогих, відносно молодих, високотехнологічних компаній.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські фондові індекси торгуються переважно в червоному, як і фондові індекси Азії. Композитний фондовий індекс виникаючих ринків (країн, які розвиваються), MSCI Emerging Market Index зранку знижується на 0,46%.

З фундаментальних новин, які заслуговують уваги – минулого тижня спостерігався непоганий притік коштів у фонди акцій, країн, які розвиваються.

Сьогодні зранку, імовірно, український фондовий ринок буде знижуватись під впливом подій на Південному Сході України та через зниження зовнішніх ринків.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 14 апреля 2014
Падение
7 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаПадение
Eavex Capital
Premarket 14/04: ожидаем слабую отрицательную динамику на небольших объемахПадение
Александр Фощан, старший трейдер, консультант Dragon Capital
ПремаркетПадение
ITT Investment group
На востоке опять стреляютПадение
ЧАО "Мастер брок"


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду