Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 23:19
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 16 апреля 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1086,27-2,5%

Вчора індекс УБ знизився на 0,48%. Цьому руху імовірно сприяло два фактори: вчорашній відносно (в нинішніх координатах) спокійний день, що було позитивно для акцій, та суттєве укріплення гривні, що для більшості цін індексних акцій в національній валюті негативно. Рух цін акцій вниз був істотно меншим, ніж зростання гривні. Ця обставина може пояснюватись в першу чергу тим, що в попередні дні зростання індексу УБ у відсотках було менше, ніж зниження курсову гривні.  Вчора ціни акцій з «корзини» УБ також коригувались в сторону вирівнювання цін -o  в попередні дні для одних емітентів зростання було завеликим, для інших - замалим.

Вчора фондові індекси США підросли, європейські – знизились. Широкий фондовий індекс США S&P 500 зріс на 0,7%, а широкий пан європейський індекс STOXX 600 знизився на близько 1%. Такий різнонаправлений рух пояснюється тим, що після позитивного початку торгової сесії американські фондові індекси почали знижуватись. Рух вниз продовжився до першої години пополудні Східного Часу США. В зелену ж зону широкий індекс S&P 500, як і індекс Dow Jones Industrials, перейшли вже після другої пополудні, коли європейські індекси закрились. Тож сьогодні європейські фондові індекси, принаймні в першій половині торгової сесії, мають суттєво відкоригуватись вверх, щоб подолати такий розрив.

Саме на це вказує і динаміка ф’ючерсів на європейські фондові індекси, які зранку суттєво додають. Азійські індекси в цілому підростають. Композитний фондовий індекс виникаючих ринків (країн, які розвиваються), MSCI Emerging Market Index зранку додає поміркованих  0,1%.

Сьогодні зранку найбільш важливою фундаментальною новиною для світових фінансових ринків є вихід даних по ВВП Китаю за перший квартал. Темпи зростання ВВП в Китаї за минулий квартал сповільнилися і склали 7,4%, що виявилося трохи краще очікувань ринку (7,3%). Істотно краще очікувань економістів виявилися дані про промислове виробництво і роздрібні продажі. Слабка статистика по продажах будинків у Китаї показала падіння продажів на 7,7% у березні, що може негативно відіб'ється на вартості промислових металів в середньостроковій перспективі.

Для українського фондового ринку на сьогодні визначальними є два фактори: політична ситуація на Сході країни, де зараз проводиться антитерористична операція, та курс національної валюти. Невизначеність цих двох чинників і їх зміна протягом дня може викликати різний рух на ринку акцій України, як і вчора. Тож трейдерам варто уважно слідкувати за розвитком подій, враховуючи, що сьогодні настрій на зовнішніх ринках позитивний.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60



Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду