Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 23:23
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 30 мая 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1220,89-1,31%

Вчора фондовий індекс УБ додав досить суттєві 1,9%. Цьому, мабуть, у великій мірі сприяла і більш спокійна політична ситуація і ситуація на зовнішніх фондових ринках. Акції країн, які розвиваються, в травні зростали. Заголовок на Блумбергу виглядає так «Акції країн, які розвиваються демонструють найбільш тривале зростання з 2009 року». І одними з перших в статті згадуються саме акції українських емітентів, які зросли за місяць (без одного дня), якщо брати за критерій індекс УБ, на 12%. Серед причин такого росту ризикових активів закордонні аналітики називають три: стимулювання економіки в Китаї, новий уряд в Індії та зменшення політичної напруги в Україні. Однак, об’єктивно, в чималій мірі цьому сприяли ще й інші фактори: компресія цін (їх зменшення) акцій країн, які розвиваються, в минулому році, до чого додалось падіння цін цих акцій ще й на початку року 2014; в результаті, досить невисокі оцінки акцій цих країн, а також зростання фондових ринків розвинутих країн, при їх немалих оцінках в сполученні з низькими відсотковими ставками в розвинутих країнах. Останній чинник створив певний вакуум для інвесторів, які прагнуть отримати хоч яку-небудь помітну дохідність, а високі оцінки розвинутих ринків по суті зрівняли ризики інвестування в менш ризикові та більш ризикові активи за рахунок зростання ризиків інвестування в, так звані, менш ризикові активи. Саме ж зростання фондових ринків розвинутих країн також позитивно вплинуло на динаміку фондових ринків країн, які розвиваються – передалося їм.

Вчора широкий індекс S&P 500 США досяг нового історичного максимуму в 1920 пунктів, що лише на 5 пунктів (0,3%) нижче консенсус-прогнозу стратегів по ринкам на 2014 рік, прогнозу початку цього року. І це відбулось, незважаючи на те, що переглянутий ВВП США, згідно даних  вчорашньої публікації, за перший квартал 2014 року виявився від’ємним – мінус 1% в перерахунку на рік, що, окрім іншого, гірше очікувань аналітиків – мінус 0,5%. Це перше квартальне зниження економіки США за останні три роки. Тут важливо відмітити, що  фахівці очікують суттєвого росту найбільшої економіки світу вже в другому кварталі 2014 і до кінця року. Також варто зазначити деяке покращення на ринку праці США – зменшення звернень за допомогою по безробіттю.

Сьогодні фондові ринки обережні і переважно в мінусі. Ф’ючерси на європейські фондові індекси незначно знижуються. Фондова Азія торгується змішано, більше в червоному. Композитний індекс виникаючих ринків (країн, які розвиваються), MSCI Emerging Market Index, знаходячись коло локальних максимумів, сьогодні зранку коригується на 0,3%.

На цьому фоні варто сьогодні очікувати незначної корекції на українському ринку акцій, що закономірно після вражаючого зростання минулого тижня та зростання за результатами вчорашньої торгової сесії.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 30 мая 2014
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Premarket: инвесторы ждут решения по газовому вопросу при участии ЕС, Украины и России
Дмитрий Михайлусенко, риск-менеджер Dragon Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду