Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 23:16
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 3 июня 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1209,82-1,95%

Вчора індекс УБ підріс ще на 1%. Це має сенс розглядати в контексті всього, що зараз відбувається на світових фондових ринках.

Вчора широкий фондовий індекс S&P 500 США додав ще 1,4 пункти (лише 0,07%) і вийшов на новий максимум – майже 1925 пунктів. Ріст індексу останнім часом відбувається дуже невеликими кроками і при низьких обсягах торгів. Інвесторам не подобаються дещо завищені оцінки американських акцій, проте вони не хочуть відмовлятись від опції інвестування в ці цінні папери, вважаючи, що така відмова - це не вихід. Наразі ставки за борговими зобов’язаннями досить низькі. Десятирічні державні облігації США торгуються при дохідностях лише 2,5%, незважаючи на очікування економічного росту та скорочення програми викупу державних зобов’язань ФРС. Зараз, як кажуть фахівці, розрахунки по жодній з існуючих математичних моделей не дають такої низької дохідності цих паперів. Учасники ринку посилаються на те, що торги на борговому ринку відбуваються без оглядки на фундаментальні чинники і проходять з «точки зору» дуже коротких часових проміжків – тиждень, місяць, півроку, рік. Таким чином формується необґрунтовано низька дохідність за борговими паперами і це спонукає до інвестування в акції.

І тут виникає певна дискусія між тими, хто прагне інвестувати у якісні папери, як наприклад ті самі 10-річні державні облігації США, та досить недешеві акції найбільших корпорацій розвинутих країн, і тими, хто бажає ризикнути і шукає додаткової дохідності. Так виникла з початку лютого 2014 року «тема» інвестування у відносно дешеві, хоча й зараз досить ризиковані, акції країн, які розвиваються. Цьому сприяють і певні фундаментальні чинники. Раніше в оглядах зазначались в якості чинників росту стимулюючі заходи щодо економіки Китаю, вибори в Індії, що відбулись недавно та певна політична стабілізація в Україні. Стимулюючі заходи в Китаї, здається, вже мають реальний вплив. Якщо вчора повідомлялось про ріст офіційного індексу PMI Китаю за травень, то сьогодні ці дані підтвердили і в банку HSBC. Індекс менеджерів закупівель у сфері виробництва в Китаї, який веде цей банк спільно з Markit, зріс до 4-місячного максимуму в 49,4 пункти у порівнянні зі значенням 48,1 у квітні. На цьому фоні композитний індекс виникаючих ринків (країн, які розвиваються), MSCI Emerging Market Index, за 4-и місяці додав більше 12%. Таке зростання зовнішніх по відношенню до України фондових ринків країн, які розвиваються, підтримує і стимулює зростання і цін акцій українських емітентів. Тож ріст на локальному фондовому ринку має окрім внутрішнього фактору певної політичної стабілізації ще й потужну зовнішню підтримку зі світових фінансових ринків.

Сьогодні, однак, зовнішні фондові ринки торгуються різнонаправлено. Ф’ючерси на європейські фондові індекси трохи знижуються. Композитний індекс виникаючих ринків MSCI EM, проте, додає 0,36% за рахунок росту азійських ринків «на даних з Китаю», про які згадувались раніше.

Тож, в цілому, імовірно, слід очікувати на довшому проміжку часу продовження росту цін українських акцій, незважаючи на доволі слабкі фінансові показники емітентів. Проте сьогодні майже рівноімовірно можливий як рух цін акцій вверх, так і певна пауза – невеликий корекційний рух вниз. І все ж другий варіант виглядає трохи більш  очікуваним.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 3 июня 2014
Падение
1 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду