Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 23:16
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 4 июня 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1197,02-1,06%

Вчора чимало фондових ринків корегувалось. Це було природно після кількаденного зростання. Тож вчорашнє зниження індексу УБ на 1,95% виглядає таким, що йде в лінії з більшістю ринків. Проте, вчорашнє зниження все ж було завеликим в порівнянні з зовнішніми ринками, а якщо подивитись на місячний графік, то, схоже, вимальовується картина розвороту локального ринку акцій вниз. Впевнено говорити про це, однак, ще зарано. І все ж, можливо, що після помітного росту цін українських акцій, при загрозі корекції зовнішніх ринків, та на фоні невиразних фінансових результатів українських емітентів, частина учасників локального фондового ринку вирішила «забрати частину фішок зі столу», зафіксувавши виграш.

Стратегічно на світових фондових ринках нічого не змінюється. Фондовий індекс S&P 500 США знаходиться коло історичного максимуму, як і частина європейських фондових індексів. Індекс S&P 500 в останні дні рухався в досить вузькому діапазоні на невеликих обсягах на трохи перегрітому американському фондовому ринку за відсутності якихось чітких ідей у учасників  фондового ринку США. Навіть досвідчені професіонали Wall Street дещо розгублені в ситуації, яка існує на найбільшому фондовому ринку світу. Малі обсяги торгів, рекордна рентабельність американських корпорацій і слабкий ріст номінального ВВП (не вище 5%) при поточних оцінках акцій на ринку дають зовсім мало простору для фантазії. Учасники ринку шукають ідеї в окремих секторах та акціях, які можуть зростати більше за інші. У найближчі дні ж на настрої світових фінансових ринків може вплинути завтрашнє рішення ЄЦБ по базовій ставці в зоні євро та п’ятнична статистика по ринку праці США.

Сьогодні зранку фондові ринки продовжують коригуватись. Ф’ючерси на європейські фондові індекси в червоному. Фондова Азія теж більше в червоному кольорі. Композитний індекс виникаючих ринків (країн, які розвиваються), MSCI Emerging Market Index, знижується на 0,4%. На графіку індексу за останні десять днів вималювались три низхідних локальних максимуми, які можуть вказувати на подальшу повільну корекцію індексу. Проте, якщо подивитись на динаміку на тримісячному інтервалі, то видно, що імовірність росту індексу MSCI EM  в найближчий місяць зберігається. З немалою імовірністю в поточній ситуації на ринках індекс УБ може багато в чому повторювати динаміку індексу MSCI EM.

Сьогодні, виходячи з зазначеного вище, на локальному ринку акцій логічно було б очікувати продовження корекції зі слабким зниженням цін акцій. Однак, завелике зниження протягом вчорашньої торгової сесії може все ж також привести до певного відскоку цін локальних акцій сьогодні вверх.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 4 июня 2014
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду