Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 23:14
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 10 июня 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1242,1+0,32%

Індекс УБ в п’ятницю підріс на 2,43%. Зросли в ціні всі індексні акції. Більше за інші зросли ціни на акції металургійних комбінатів та Авдіївського КХЗ. Імовірніше за все на динаміку цін акцій українських емітентів позитивно впливає ситуація на зовнішніх ринках. Композитний індекс виникаючих ринків (країн, які розвиваються), MSCI Emerging Market Index, після того, як кілька торгових сесії топтався коло локального 6-місячного максимуму і навіть, здавалось, намітив шлях до повільної корекції, знов впевнено пішов в ріст. У цього є своє пояснення: світова економіка зростає, відсоткові ставки в розвинутих країнах низькі, ціни на американські акції завищені, а ринкові коефіцієнти (мультиплікатори) на фондових ринках країн, які розвиваються, невисокі. Тож для тих, хто прагне отримати додаткову дохідність, і готовий піти на ризик – саме шлях на фондові ринки країн, які розвиваються. Тут варто зазначити, що індекс УБ в останні два тижні практично повторив шлях індексу MSCI EM – топтання на місці, начебто початок корекції і черговий різкий рух вверх.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 додавши лише +0,09% вийшов на новий історичний максимум - 1951 пункт. В якійсь мірі цьому посприяли непогані дані по рику праці США, опубліковані в минулу п’ятницю. В більшій же мірі, на позитивну динаміку індексу впливає хоча й поміркований, але все ж таки ріст американської економіки та низькі відсоткові ставки. Хоча, все більшу кількість учасників фондового ринку турбують завищені оцінки акцій корпорацій США.

Тож не дивно, що сьогодні, після кількаденного зростання фондових індексів в Європі, ф’ючерси на них зранку в червоному. Ціни ж азійських акцій зростають, і в цілому індекс виникаючих ринків, MSCI Emerging Market Index, зранку додає 0,46%. Український ринок акцій, як вже згадувалось, наразі перебуває під вирішальним впливом зовнішніх ринків. Тож, що переважить сьогодні по рівню впливу на локальний ринок акцій: негативна динаміка в більш близькій географічно та більш віддаленій економічно розвинутій Європі, чи позитивна динаміка на істотно більш дешевих фондових ринках країн, які розвиваються? Здається, негативний вплив європейських ринків сьогодні трохи більш імовірний, однак, це не видається таким вже й очевидним.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 10 июня 2014
Падение
0 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаРост
Eavex Capital
Premarket: старт торговой сессии ожидается в нейтральном ключе
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
ПремаркетРост
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду