Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 21:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 18 июня 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1219,39+1,21%

Вчора індекс УБ знизився на 1,45%, дещо врозріз з європейським та Північно-Американським фондовими ринками. Проте рух цін українських акцій (в середньому) відбувався в тому ж напрямку, що і рух в цілому на ринках, які розвиваються, та доганяючи зниження, яке відбулось на фондових ринках розвинутих країн трохи раніше.

Однак, за цими суто технічними факторами не можна упустити першопричину вчорашнього зниження індексу УБ, оскільки воно мало конкретну фундаментальну суттєву внутрішню причину. На майже 5% вчора знизились акції «Мотор Січі» - важковаговика індексу.

Президент України Петро Порошенко на засіданні Ради національної безпеки і оборони в понеділок заборонив співпрацю з Російською Федерацією у сфері ВПК, повідомив перший віце-прем'єр-міністр Віталій Ярема в ефірі каналу ICTV. "Сьогодні на засіданні РНБО президент України категорично заборонив співпрацю з Росією у військовій сфері З цього дня ми практично припинили будь-яку співпрацю у сфері військово-промислового комплексу з Російською Федерацією.», - сказав він.

Учасники фондового ринку  вирішили так, що тепер і продукція подвійного призначення, авіадвигуни, які виробляє «Мотор Січ», також не будуть постачатись в РФ. Хоча по реакції ринку все ж не видно, що ринок вірить в таке жорстке тривале по часу рішення. Також і не зовсім зрозуміло, що буде з постачаннями авіадвигунів компанії в треті країни, або після їх установки на нові вертольоти виготовлені Росії, або ж транзитом через російського посередника для замін. І як буде з комплектуючими, які в немалій кількості надходять до компанії з Росії.

Додали мінусу індексу УБ також акції Алчевського МК, які знизились на 2,75%. В Алчевську, який розташований поблизу Луганська, теж неспокійно. Проте внесок в зниження індексу був менший, ніж ряду інших емітентів через малу вагу акцій АЛМК в індексі.

Тож учасникам ринку має сенс звертати увагу і на місцеві події, в тому числі і ті, які стосуються окремих емітентів.

Зі світових новин, які стосуються фінансових ринків: очікується закінчення чергового засідання ФРС.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські фондові індекси в слабкому плюсі. Фондова Азія за виключенням Японії в мінусі. Композитний індекс виникаючих ринків (країн, які розвиваються), MSCI Emerging Market Index, зранку знижується на 0,1%. Індекс знижується вже шостий торговий день поспіль.

Виходячи з зовнішнього фону, сьогодні варто було б очікувати слабкої динаміки на українському ринку акцій. Проте, з немалою імовірністю хтось з учасників ринку може вирішити, що вчорашнє зниження було замалим, або ж, навпаки, завеликим. Тож сьогоднішня торгова сесія на локальному ринку акцій може характеризуватись несподіваними різкими ціновими рухами вверх чи вниз.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 18 июня 2014
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Premarket: инвесторы сегодня могут продолжить избавляться от некоторых позиций в рамках вчерашней консолидации
Дмитрий Михайлусенко, риск-менеджер Dragon Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду