Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 21:29
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 22 июля 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1257,58-0,37%

Вчора індекс УБ несподівано додав 2,8%. Можливо, приводом для росту були певні успіхи збройних сил України в зоні АТО. Помітний рух цін акцій вверх почався приблизно об 11-30. А вже ближче до завершення торгової сесії його несподівано суттєво підтримали акції металургійних компаній. Ціни акцій Єнакієвського МЗ та Азовсталі виросли за вчорашній день на 5,98% та 5,40% відповідно. Цьому, очевидно, в чималій мірі посприяли опубліковані фінансові результати ЄМЗ за другий квартал поточного року. Повідомлення одного з інформагентств про те, що завод скоротив збиток за перше півріччя 2014 до 747 млн. грн., хоча по змісту й правильне, не в повній мірі відображає картину. Якщо вирахувати опубліковані раніше результати за перший квартал 2014, то результатом буде той факт, що завод вперше за багато кварталів отримав пристойний чистий прибуток, а також пристойну EBITDA. Тим більше, що негативний результат першого кварталу в немалій мірі був зумовлений переоцінкою валютних кредитів. Щоправда великі скептики можуть додати, що фінансовий результат другого кварталу може включати певне бухгалтерське коригування фінансових результатів першого кварталу. Як би там не було, з’являється певна надія і оптимізм на краще для підприємств сектору. Хоча трейдерам, можливо, сьогодні також варто звернути увагу на пожежу на Авдіївському КХЗ.

Якщо вчора для західних бірж був день негативний, то сьогодні, схоже, світові фондові ринки сповнені оптимізму. Ф’ючерси на європейські фондові індекси помітно додають. Цьому сприяє і той факт, що вчора зниження цін акцій в Європі було помітно сильнішим, ніж в США. Фондова Азія зранку переважно в зеленому. Композитний індекс виникаючих фондових ринків (країн, які розвиваються), MSCI Emerging Market Index, сьогодні вже додає 0,65%. На графіках на більших часових проміжках видно, що шестимісячний тренд зростання індексу не заламаний, що дає привід для оптимізму і українським учасникам фондового ринку.

За всіх інших умов сьогодні можна було б очікувати вельми позитивної торгової сесії на локальному ринку акцій. Проте суттєве вчорашнє зростання українського індексу УБ може обернутись і більш обережним ставленням до українських фондових активів сьогодні.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 22 июля 2014
Падение
0 3
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаРост
Eavex Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду