Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 21:27
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 23 июля 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1279,31+1,73%

Вчора український фондовий ринок коригувався вниз після значного росту в понеділок. Цього і слід було чекати. Ріст на 2,8% в перший день тижня був занадто великим і не мав під собою сильного підґрунтя. Тому вчорашнє зниження на 0,37% можна розглядати, як певне досягнення, враховуючи додатково і той факт, що більшу частину дня індекс УБ був помітно нижче, ніж по закритті торгової сесії.

Звертає на себе увагу ріст акцій металургійних комбінатів, які додали і вчора. Було видно, що акції металургійних комбінатів вже тривалий час виглядають помітно гірше ринку і, очевидно, учасники торгів акціями вирішили вирівняти цю ситуацію, скориставшись слабко позитивними (в тому сенсі, що не такими вже й сильними) результатами Єнакієвсього МЗ. В той же час, акції Авдіївскього КХЗ, через вчорашню пожежу на заводі після обстрілу, непогано просіли – на 7,5%.

Вчора європейські та американські індекси додали на фоні зниження геополітичних ризиків та непоганої квартальної звітності.

Вчора зранку була опублікована звітність Стаханівського вагонобудівного заводу. Незважаючи на те, що зараз акції заводу представляють невелику цінність для портфельних інвесторів і торгуються дуже слабо, звітність показова тим, що ілюструє, як виглядають фінансові показники підприємств в проблемних галузях. Звітність СВБЗ за 2-ий квартал поточного року вийшла помітно краща за звітність першого кварталу. Якщо арифметично відняти результати першого кварталу, то виходить, що СВБЗ  вийшов в другій чверті 2014 на прибуткову роботу: EBITDA склала 5 млн. USD, чистий прибуток - 2 млн. USD. Також помітно збільшився обсяг реалізації з 8 до 14 млн. доларів США, вище, ніж навіть в 4-ому кварталі 2013. Ці обсяги приблизно відповідають реалізованим за 2 квартал 2014 року 250 вантажним вагонам (вирахувано), в порівнянні з приблизно (вирахувано) 140 вагонами в першому кварталі, що, порівнюється зі 700 вантажними вагонами за місяць в пікові місяці 2011 року. І все ж непогано, що завод працює прибутково, хоча й далеко від свого виробничого потенціалу.

Сьогодні зранку фондові ринки торгуються змішано, але більше позитивно. Ф’ючерси на європейські фондові індекси по більшій частині підростають, як і індекси азійські. Композитний індекс виникаючих фондових ринків (країн, які розвиваються), MSCI Emerging Market Index, сьогодні зранку додає 0,3%, після вчорашнього зростання, більше, ніж на 1%. Схоже на те, що індекс після тижневих коливань коло локального максимуму різко пішов вверх, що досить позитивно для українського ринку акцій.

Наразі важко сказати, як сьогодні будуть розвиватись події на українському ринку акцій. Вчорашня динаміка українського фондового ринку більше схиляє до думки про продовження корекції, в той час динаміка на зовнішніх ринках скоріше переконує в зворотному. На цьому фоні трейдерам має сенс сьогодні зайняти обережну позицію та слідкувати за виходом звітності емітентів.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 23 июля 2014
Падение
0 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО
Утренний комментарий: покупатели не намерены сдаватьсяРост
Дмитрий Михайлусенко, риск-менеджер Dragon Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду