Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 21:20
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 25 июля 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 1305,87+1,99%

Вчора всі індексні акції УБ за виключенням акцій "Укрнафти" знижувались. Саме ріст на 11% ціни останньої (якщо брати ціну останньої угоди вчора та в попередній день) і зумовив практично нейтральну динаміку індексу Української біржі по закритті ринку. Це відбулось на фоні новини про те, що НАК "Нафтогаз України" розраховує на проведення зборів акціонерів "Укрнафти" на початку вересня. На цих зборах планують прийняти рішення про виплату дивідендів компанією в розмірі 24 грн. на акцію (9% дохідність). Варто згадати, що днями раніше на новину про наміри зібрати збори ціна акцій компанії відреагувала зростанням на 14 грн. Проте, за кілька наступних днів акція «відстала від ринку» нівелювавши весь попередній ріст і навіть більше. За вчорашній день біржовий курс акцій "Укрнафти" зріс на 16 грн. (+6%), хоча, по ціні останніх угод за вчора і позавчора ріст склав 29 грн.

Продовжується публікація звітності українських емітентів за 2-ий квартал 2014 року, в тому числі і з індексної корзини УБ. Вчора була опублікована звітність Авдіївського КХЗ та Райффайзен Банк Аваль.

Авдіївський КХЗ в 2-ому кварталі 2014 року помітно покращив фінансові результати і, якщо арифметично відняти результати першого кварталу, вийшов на прибуткову роботу: EBITDA склала 15 млн. доларів США, чистий прибуток - 6 млн. доларів США. Величина EBITDA в 2 кв. 2014 виявилась близька до квартальних значень 2013 року – в середньому 12 млн. доларів США, при коливаннях в межах 9-16 млн. доларів США по кварталах. Обсяг реалізації в валюті в 2-ому кварталі 2014 залишився практично незмінним в порівнянні з першим кварталом поточного року - 197 млн. доларів США. Боргів, за якими нараховуються відсотки, підприємство, які і раніше не має.

В другому кварталі 2014 року Райффайзен банк Аваль продовжував працювати збитково. Чистий збиток виявився дуже невеликим і склав лише 56 млн. грн., що принципово менше, ніж збиток першого кварталу – 943 млн. грн., який був отриманий банком перш за все за  рахунок переоцінок, пов’язаних з різкою зміною валютного курсу.

За рахунок дооцінки активів, в основному цінних паперів, на суму 493 млн. грн. (в першому кварталі – 544 млн. грн.), банк в другому кварталі 2014 отримав позитивний сукупний дохід – в 380 млн. грн., на відміну від негативного результату в 454 млн. грн. в першому кварталі 2014.

В той же час, власний капіталу банку за квартал зменшився ще на 473 млн. грн., незважаючи на позитивне значення сукупного доходу (в першому зниження склало 448 млн. грн.) за рахунок нарахування дивідендів на суму 900 млн. грн.

В іншому показники банку мало змінились в порівнянні з першим кварталом (звіт про фінансові результати) та на кінець звітного періоду (баланс), фінансові результати – доходи і витрати з певним коригуванням вверх, пов’язаних зі зміною середнього курсу гривні до основних валют за період. В цілому ж все це при поточній ситуації непогано.

Ціни акцій обох емітентів вчора знизились. Вони знижуються вже певний час: Авдіїівського КХЗ - імовірно, через бойові дії в безпосередній близькості до заводу з епізодичним серйозними технічними проблемами для виробництва, Райффайзен банк Аваль - через проблеми в банківському секторі і повернення банку до збиткової роботи після значних прибутків минулого року.

Сьогодні зранку світові ринки ведуть себе обережно. Ф’ючерси на європейські фондові індекси знижуються, як і композитний індекс виникаючих фондових ринків (країн, які розвиваються), MSCI Emerging Market Index. Зниження останнього сьогодні на 0,25% варто розглядати, як невелику корекцію після трьох днів зростання – в цілому тенденція до росту індексу лишилась незмінною.

Виходячи з логіки цих подій, сьогодні на українському фондовому ринку варто очікувати продовження невеликої корекції, хоча трейдери мають слідкувати за виходом новин, перш за все корпоративних по українським емітентам, а також тримати в умі несподівані і не завжди логічні рухи на українському ринку акцій.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 25 июля 2014
Падение
5 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаПадение
Eavex Capital
Утренний комментарий: пятница может стать разгрузочным днёмПадение
Дмитрий Михайлусенко, риск-менеджер Dragon Capital
ПремаркетПадение
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду