Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 21:23
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 28 июля 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1344,97+2,99%

В п’ятницю індекс УБ, в противагу західним фондовим ринкам – європейському та ринку США, які знижувались, виріс на 2,0%. Цьому в немалій мірі посприяв вихід позитивної звітності трьох  українських емітентів з індексної корзини УБ за 2-ий квартал 2014 року. В п’ятницю перед початком торгової сесії була опублікована звітність «Мотор Січі», вдень – звітність «Донбасенерго» та «Укрнафти».

Результати «Мотор Січі», не вражаючі за ростом доходу в порівнянні з попередніми роками, виявились дуже гарні за прибутками. Чистий прибуток компанії за квартал склав рекордних 87 млн. доларів США; до цього цей, максимальний за останні принаймні 10 років, показник складав 83 млн. доларів США. Близькою до рекордної виявилась і EBITDA - 116 млн. До цього максимальні значення показника приходились на 4-ий квартал: 113 млн. доларів в 2013 та 116 млн. доларів США в 2012 році. Великі прибутки були зумовлені близькими до максимальних значеннями рентабельності; а рентабельність EBITDA була рекордною за останню історію.

Ціна акцій компанії «Мотор Січ» за результатами торгової сесії додала 4,9%.

Хороші результати продемонструвала і компанія електричної генерації «Донбасенерго». Прибутки компанії є досить циклічними по року. В перерахунку в долари США вони виявились дещо нижчими за аналогічні показники минулого року за рахунок девальвації гривні. Адже ціни на електроенергію і вугілля більше прив’язані до національної валюти. Більш чітко зниження видно на графіках, на яких відображені прибутки за останні 4-и квартали, що нівелює чинник сезонності. Видно, що прибутки дещо нижчі, ніж 12-місячні результати в 1-ому кварталі 2014 року, проте зниження досить незначне, а прибутки хороші.

Ціна акцій «Донбасенерго» за результатами п’ятничної торгової сесії зросла на 5,2%.

Також додала в прибутках за результатами 2-ого кварталу і «Укрнафта», незважаючи на падіння видобутку нафти і газу. Так, як і для «Мотор Січі», позитивну роль в прибутковості компанії зіграв чинник девальвації гривні.

Акція «Укранфти» додала в ціні в п’ятницю 2,0%.

Сьогодні зранку світові ринки помірковано оптимістичні. Ф’ючерси на європейські фондові індекси трохи додають. Композитний індекс виникаючих фондових ринків (країн, які розвиваються), MSCI Emerging Market Index, додає 0,16%.

Сьогодні можна очікувати, як незначного росту цін акцій на позитивному зовнішньому фоні, так і корекції на фоні великого росту локального ринку акцій в п’ятницю. Варто продовжувати слідкувати за виходом корпоративних новин, значимих для фондового ринку українських емітентів.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 28 июля 2014
Падение
1 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду