Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 21:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 14 августа 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1250,32+1,51%

Вчора український ринок акцій відзначився значним падінням. Індекс УБ знизився на 2,9%. В той же час ціни окремих акцій показали більш негативну динаміку. Ціна акцій Єнакіївського МЗ знизилась на 7,5%; Алчевського МК, «Азовсталі» та Авдіївського КХЗ – в межах 4,4-4,5%. Тож, як видно, найбільше зниження зачепило акції гірничо-металургійного сектору. Причина падіння ціни акцій ЄМЗ – очевидно, тимчасова зупинка основного виробництва заводу на період боїв поблизу підприємства з метою уникнення техногенної катастрофи. Основні засоби заводу внаслідок недавнього артобстрілу не постраждали.

На графіках видно, що індекс УБ після різкого зростання в другій половині липня, також різко скоригувався вниз, вже майже досягши значення, з якого почався його ріст. В той же час основний тренд до зростання індексу УБ поки залишається в силі.

Вчора фондові індекси Європи та США, як і композитний індекс виникаючих ринків (країн, які розвиваються), MSCI EM, навпаки, підросли. Щоправда для фондового ринку США це поки що, скоріше, відновлення після недавньої корекції вниз, а для європейських індексів певна стабілізації також після недавнього зниження.

Світові фондові ринки зараз звертають увагу на свіжу важливу макроекономічну статистику, яка не принесла добрих новин. ВВП Німеччини знизився в 2-ому кварталі 2014 року на 0,2%, а економіка Франція перебувала в стагнації. Також слабкою виявилась і динаміка обсягів роздрібних продажів в США. Сьогодні ж очікуються дані по ВВП Єврозони.

Зранку фондові ринки не демонструються яскравої динаміки. Ф’ючерси на європейські фондові індекси знижуються. Композитний індекс виникаючих ринків, MSCI EM, знижується на 0,15% від свого локального максимуму.

З урахуванням останньої негативної динаміки на українському фондовому ринку варто очікувати відносно спокійної торгової сесії. Не виключено, що в короткостроковій перспективі можливе ще невелике зниження цін українських акцій. Проте, трейдерам варто звернути увагу на ту обставину, що індекс вже наблизився до лінії довгострокової підтримки зростаючого тренду, а тому може розвернутись вверх.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 14 августа 2014
Падение
2 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
Утренний комментарий: Ожидаем нейтрального старта торговРост
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
ПремаркетПадение
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду