Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 19:29
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 22 августа 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1240,95-0,81%

Вчора ціни українських акцій на локальному фондовому ринку несподівано різко знизились. Індекс УБ втратив 2,2%. Приводом для зниження стала, імовірно, заява про відставку міністра економічного розвитку і торгівлі України Павла Шеремети. Заява про відставку з’явилась  незабаром після появи у впливовій британській фінансовій газеті The Financial Times статті, в якій описується складне економічне становище України через військові дії на Сході країни та повільний темп економічних реформ. Це вимагає додаткових кредитів МВФ та країн-донорів або ж може привести до дефолту країни, говориться в статті. Іншими причинами зниження могли стати розчарування інвесторів в українські акції на фоні не дуже хороших корпоративних новин: зупинки ряду виробництв через бойові дії та зниження натуральних обсягів виробництва або ж вихід одного, або кількох, крупних гравців з ринку. Поміж тим, навіть суттєве вчорашнє зниження індексу УБ не переламало середньострокової зростаючої тенденції на локальному ринку акцій.

Західні біржі вчора закінчили торгову сесію в плюсі. Широкий фондовий індекс США S&P 500 оновив історичний максимум і завершив зростанням четверту торгову сесію поспіль. Це відбулось на фоні хорошої макроекономічної статистики та очікуванні виступів провідних фахівців з фінансів на щорічному симпозіумі в Джексон-Холі, США, який організовується Федеральним резервним банком Канзасу. Так, згідно звіту міністерства праці США, число американців, що вперше звернулися за допомогою з безробіття, на минулому тижні скоротилось на 14 тис. - до 298 тис.. Індекс випереджальних економічних показників США за даними дослідницької організації Conference Board збільшився в липні 2014 на 0,9%, що є максимальним підвищенням з березня цього року. Продажі будинків на вторинному ринку житла США минулого місяця виросли на 2,4% щодо червня і досягли 5,15 млн.  будинків у перерахунку на річні темпи, що стало максимальним значенням з вересня 2013 року, повідомила Національна асоціація ріелторів. Всі показники виявились помітно кращими за очікування аналітиків.

Сьогодні зранку фондові індекси Азії на фоні сприятливої макроекономічної статистики з США зростають. Ф’ючерси на європейські індекси мало змінюються і трохи знижуються. Композитний індекс виникаючих ринків (країн, які розвиваються), MSCI EM, після вчорашнього зниження, сьогодні, завдяки росту цін акцій в Азії, додає 0,4% і продовжує тренд шестимісячного зростання. Індекс знаходиться коло трирічного максимуму.

На цьому фоні сьогодні можна очікувати приблизно з рівними шансами як продовження зниження локального ринку акцій, так і його відскоку наверх.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 22 августа 2014
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду