Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 19:27
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 27 августа 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1252,69+2,06%

Вчора індекс Української біржі знизився на 1,1%. На місячному інтервалі технічна картина виглядає як впевнене зниження. Тим не менш, не варто забувати, що рівень довгострокової підтримки індексу УБ знаходиться на рівні 1200 пунктів, і до нього ще лишається 2,2%, якщо рахувати від вчорашнього значення закриття індексу.

Основною причиною зниження цін українських акцій є, скоріше за все, нерадісні корпоративні новини. Складна ситуація на Сході країни, та і в цілому економіки, негативно позначилась на виробничо-фінансових показниках переважної більшості українських емітентів. Так за заявою Голови Служби безпеки України, країна повністю припинила поставки продукції військового призначення в Російську Федерацію і це стосується в тому числі "Мотор Січі". До кінця незрозуміло, що це означає для обсягів виробництва, однак, імовірно, доходи компанії знизяться. До останнього часу ціна акції емітента, важковаговика індексу УБ, зростала по причинні значного зростання прибутковості компанії. Отримав пошкодження і зупинений Єнакіївський МЗ. Зменшені обсяги виробництва на Азовсталі. Є проблеми з роботою Авдіївського КХЗ. Частково пошкоджені потужності Донбасенерго, а уряд приймає постанову про тимчасові надзвичайні заходи з подолання наслідків тривалого порушення нормальної роботи ринку електроенергії, в тому числі у зв’язку з можливою нестачею вугілля та можливим припиненням роботи ряду потужностей генерації. Непроста ситуація і в банківському секторі України.

Вчора проведені ряд зустрічей між керівниками України, країн ТС та керівниками ЄС в Мінську. Двогодинні переговори між Президентами України та Росії були відмічені певним прогресом. Після них обидва керівника заявили про намір сприяти мирному якомога скорішому врегулюванню конфлікту в Східній Україні та сприяти відновленню роботи контактної групи з цього питання.

Провідні світові фондові ринки вчора продовжили зростання. В понеділок широкий фондовий індекс США S&P 500 оновив історичний максимум і закінчив торги вище психологічної відмітки в 2000 пунктів. Вчора суттєво додали європейські фондові індекси, а композитний індекс виникаючих ринків (країн, які розвиваються), MSCI EM, після вчорашнього зростання на 0,23% сьогодні зранку додає ще 0,37% завдяки суттєвому зростанню цін акцій в Азії. Це вже буде 4-ий день зростання індексу поспіль, а за виключенням одного негативного торгового дня, – десятий. На днях індекс MSCI EM перевищив минулий трирічний максимум і зараз знаходиться вище цього значення на 1,3%.

Зранку ф’ючерси на європейські фондові індекси торгуються змішано. Сьогодні не виключений негативний день на регіональних європейських біржах після зростання двох останніх днів. При цьому тренд переконливого короткострокового росту залишиться незмінним.

Поміж тим сьогодні зранку звертає на себе увагу тривожна інформація штабу АТО про рух колони військової техніки, яка прийшла з РФ в кількості 100 одиниць по дорозі Старобешів - Тельманове та розгортання штабу батальйонної тактичної групи збройних сил РФ на території України в селищі Побєда недалеко від Сніжного.

Сьогодні, таким чином, можливе продовження негативного тренду на українському ринку акцій. В той же час не будемо забувати, що індекс УБ наближається до своєї довгострокової лінії опору і не виключений його розворот наверх.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 27 августа 2014
Падение
1 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду