Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 19:30
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 10 сентября 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 1123,53+2,79%

Вчора індекс УБ втратив 4,7%. Більше інших знизились ціни індексних акцій Єнакіївського МЗ (-13,9%), Азовсталі (-11,4%), Юнікредіт (Укрсоцбанк) (-9,2%), Донбасенерго (-8,0%) та Центренерго (-4,6%). Відчувається, що портфельні інвестори не хочуть тримати у себе акції емітентів, виробничі потужності яких розташовані в Донецькій та Луганській областях. Сумнівні перспективи автономізації регіону чи окремих його частин, певна імовірність відновлення бойових дій, вкрай слабкі поточні виробничі результати емітентів з не дуже ясною перспективою, ймовірно, вичерпали вчора терпіння частини учасників локального ринку акцій і спонукали їх до продажів. Місцеві події перекрили світові новини, які, втім, також не були сприятливими.

Над світовими ринками вчора тяжіла можливість більш раннього, ніж раніше вважалось, підвищення відсоткових ставок в США. На цьому фоні американські фондові індекси вчора суттєво втратили. Широкий фондовий індекс США S&P 500 закрився на 0,65% нижче значення закриття понеділка. Основний фондовий індикатор США вже певний час топтався коло свого історичного максимуму. Тож зниження індексу чітко проглядалось з технічної точки зору. Фондова Європа вчора також знижувалась, хоча і в меншій мірі. На вчорашню динаміку європейських індексів вплинув хід торгів в США. Фондові індекси, які тримались в нейтральній зоні, почали зниження після початку торгів в США. Композитний індекс виникаючих ринків (країн, які розвиваються), MSCI EM, вчора опустився на 0,68%.

Сьогодні зранку зовнішній фон для українського фондового ринку несприятливий. Ф’ючерси на європейські фондові індекси в червоному. Індекс MSCI EM втрачає більш, ніж 0,9%.

Як вже зазначалось, наразі на динаміку цін локальних українських акцій в найбільшій мірі впливають їх розпродажі частиною учасників ринку на фоні політичної та економічної невизначеності на Сході країни. Це, а також несприятливий зовнішній фон, роблять істотно більш очікуваним подальше зниження цін акцій українських емітентів в ході сьогоднішньої торгової сесії.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 10 сентября 2014
Падение
2 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
Премаркет
ITT Investment group
Утренний комментарий: санкционная нерешительность
Дмитрий Михайлусенко, риск-менеджер Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду