Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 19:31
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 17 сентября 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1057,4-2,72%

Відповідно до звичайної логіки фондового ринку ціни акцій після дуже значного зниження днем раніше, вчора суттєво підросли. Індекс УБ за вчорашню торгову сесію додав 2,5%, відігравши 40% падіння понеділка. З технічної картини поки не ясно, чи продовжиться зниження цін акцій на локальному ринку акцій, чи вчорашній ріст ознаменував собою розворот чи, хоча б, стабілізацію цінових рівнів. Це у великій мірі залежить від того, чим було зумовлено падіння в перший день тижня: експірацією ф’ючерсу та пов’язаними з цим певними маніпуляціями окремих учасників ринку, чи, у великій мірі, загальним негативним настроєм гравців і реальними розпродажами. Сьогодні ситуація до певної міри проясниться. Якщо ріст цін акцій продовжиться і сьогодні, то сценарій розвороту ринку чи зупинки середньострокового зниження стає більш імовірним. Поки що, імовірнішим здається подальше зниження, якщо виходити з вчорашнього показника відскоку у 40% зниження попереднього дня. Така картина характерна більше саме для такого сценарію. Однак, тут доречно згадати, що на рівні у 1050 пунктів по індексу УБ знаходиться ще один рівень підтримки цін акцій і до цього рівня залишилось пройти 3,5%.

Що стосується світових фондових ринків, то вони таки можуть сьогодні надати певну підтримку українському фондовому ринку. Вчора фондова Європа та й в цілому фондові ринки країн, які розвиваються, незначно знизились. Проте американські фондові індекси у вівторок помітно підросли, а сьогодні помітно ростуть азійські фондові ринки. Композитний індекс виникаючих ринків (країн, які розвиваються), MSCI EM після дев’яти торгових днів безперервного зниження додає зранку майже 0,8%. Ф’ючерси на європейські фондові індекси торгуються змішано.

З фундаментальних світових новин. Вчора вийшли слабкі дані по прямим інвестиціям в Китаї, і по довірі до економіки Німеччини. Відповідний німецький індекс ZEW ставлення до поточної ситуації в Німеччині впав у вересні з 44,3 до 25,4 пункту. Індекс очікувань на найближчі шість місяців опустився з 8,6 до 6,9 пункту. Індекс очікувань щодо економіки ЄС - з 23,7 до 14,2 пункту. Учасники ринків зараз очікують інформації від ФРС США по майбутнім відсотковим ставкам та результатів референдуму по незалежності Шотландії.

Та все ж у нас в Україні на ринку акцій продовжує домінувати власна тематика. До виходу фінансових показників емітентів за третій квартал, чого чекати ще більше місяця, динаміка ринку в більшій мірі визначається суб’єктивним ставленням чи то б інтерпретацією поточних політичних подій в Україні місцевими учасниками ринку. Що стосується сьогоднішньої торгової сесії то майже рівними є очікування, як по зниженню, так і по зростанню фондового індексу. Трохи вищою видається варіант поміркованого зниження фондового індикатору.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 17 сентября 2014
Падение
1 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Динамика заокеанских рынков прибавила оптимизма европейским трейдерамРост
Eavex Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду