Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 19:30
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 9 октября 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1051,57-0,35%

Вчора фондовий ринок України показав черговий мінус. Технічна картина на локальному ринку акцій чітко вказує на можливість продовження зниження в найближчій перспективі. При цьому якихось особливих значимих новин для ринку не надходило.

Фондова Європа закрилась вчора в мінусі, в той час, як Америка показала впевнений плюс. Зведений індекс найбільших європейських емітентів Stoxx Europe 600 знизився на 0,9%, а широкий фондовий індекс США додав 1,75%, що стало максимальним денним зростанням індексу в цьому році. Весь ріст в США прийшовся на другу половину дня за місцевим часом, тож європейські акції вчора не встигли відреагувати на підйом. Приводом для підвищення послугувала публікація минулого протоколу засідання ФРС, з якого учасники ринку зробили висновок, що Центральний банк США не буде поспішати з підвищенням відсоткових ставок. Однак,  гіпертрофована реакція американського ринку на вихід протоколу була у великій мірі викликана локальною перепроданістью американських акцій, тобто занадто великим і швидким їх зниженням в попередні дні і тижні. Результати компанії Alcoa за третій квартал, які були опубліковані вже після закінчення торгів, вийшли хороші. Сезон звітності в США стартував таким чином на позитивній ноті.

Сьогодні інші світові ринки відігрують вчорашній позитив на ринку США. Фондові індекси Азії зростають, а разом з ними зростає на 0,9%, після вчорашнього зниження на 1,2%, і композитний індекс фондових ринків країн, які розвиваються, MSCI EM. Ф’ючерси на європейські фондові індекси також переважно зростають. В цьому задіяні не стільки фундаментальні фактори, як проста кореляція різних за географією ринків, викликана по своїй внутрішній суті бажанням спекулянтів та професійних трейдерів якось оживляти хід торгів акціями для збільшення уваги до ринків та додаткового заробітку.

Цікаво, як на цьому фоні поведе себе сьогодні локальний український ринок акцій. З одного боку цінове зниження на ринку набрало обертів, але ще, як то кажуть, є досить «свіжим», і тому зупинити його не просто. З іншого - на фоні сьогоднішнього зростання зовнішніх ринків, похід в противагу до них у негативну зону українського фондового ринку виглядає не зовсім логічно. Тут все залежить від того, яким чинникам віддадуть перевагу місцеві торгівці: внутрішнім чи зовнішнім. Тож сьогодні на локальному ринку акцій можна з приблизно рівною імовірністю очікувати руху, як вверх, так і вниз.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 9 октября 2014
Падение
0 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаРост
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду