Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 19:32
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 16 октября 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1121,22-1,11%

Фондовий ринок України, здавалось би, закономірно, після росту попередніх днів провів вчорашній день в нейтральній зоні. Індекс УБ за результатами торгів незначно знизився - на 0,17%, що знаходиться в рамках незначних денних коливань. Індексні акції при цьому відторгувались різнонаправлено, з помітними ціновими змінами за результатами торгів. Втім, оцінити по справжньому відносно спокійну динаміку на українському ринку акцій можна лише на фоні співставлення її з поведінкою світових ринків.

Вчора широкий фондовий індекс STOXX 600 знизився аж на 3,1% і, за результатами вчорашніх торгів, по відношенню до значення на початок року, опинився в мінусі в 1,3 %. Широкий фондовий індекс США S&P 500 теж вчора знизився, але істотно менше, втративши 0,8%. Варто зазначити, що в серединні дня зниження було значно більшим, що, власне, і додало негативу в поведінку європейського ринку. З початку корекції у вересні індекс S&P 500 вже втратив 7,4%. З технічної сторони важливо, що індекс пробив вниз 200-денну середню вперше за два роки і міра зниження індексу підбирається під цифру 10%, яка на фондових риках нерідко служить знаковою відміткою для наступного протилежного руху наверх. Композитний індекс фондових ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора знизився майже на відсоток. Тож, спокійна поведінка фондового ринку України вчора на цьому фоні виглядає виграшно.

Загальну нервозність на ринках вчора посилив вихід негативної статистики в США, а саме  інформації про зниження роздрібних продажів в країні та зниження цін виробників. На додачу в своєму піврічному звіті, також опублікованому вчора, Міністерство фінансів США попередило, що Європа вступає в дефляційний цикл. Це додало песимізму торгівцям в регіоні, які і без того були «вагітними» недавньою негативною статистикою.

Загальна загроза росту економік Азії, разом зі звістками про поширення епідемії Ебола, як і вчорашнє зниження на ринку США та Європи, сьогодні негативно відображається на ціновій динаміці цін акцій в Тихоокеанському регіоні. Поведінка ринків, які розвиваються, в цілому продовжує залишатись негативною. Індекс MSCI EM показує невеликий, але помітний, мінус у 0,4%. Сьогодні, після вчорашнього зниження, ф’ючерси на європейські фондові індекси закономірно і помітно зростають, сигналізуючи помірковане відновлення ринку в Європі.

Сьогодні на українському фондовому ринку можна очікувати продовження вчорашнього сценарію слабкої динаміки з майже рівноможливим рухом вверх чи вниз, хоча, на фоні вчорашнього зниження Європи та США, і імовірно росту ринків сьогодні, а також виходу новин, не виключені і різкі цінові рухи.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 16 октября 2014
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарийПадение
I-NVEST
Утренний комментарий: в центре внимания статистика из США
Дмитрий Михайлусенко, риск-менеджер Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду