Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 19:31
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 22 октября 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 1091,31-0,38%

Вчора індекс УБ знизився на 0,5%. На початку дня індекс пірнув вниз, але протягом торгової сесії ціни локальних акцій, після зниження на початку дня, підростали і індекс спромігся під кінець торгів вийти у невеликий мінус. Саме значення індексу не відображає поведінку ринку в цілому, оскільки вчорашня його негативна динаміка, як і сьогоднішня, імовірно, визначалась поведінкою ціни акції одного емітента - «Укрнафтою». Позавчора закрився реєстр акціонерів компанії для виплати дивідендів, які складають 70 грн. на акцію або 20% ціни в 344 грн. станом на 20 жовтня 2014 – дату закриття реєстру. Акція «Укрнафти» закономірно вчора втратила в ціні 15,7%. Ціна акцій компанії має знизитись на суму нарахованих дивідендів. Інші 9 індексних акцій торгувались різнонаправлено з великим ціновим розмахом і, в цілому, закінчили день нейтрально.

Вчора був шикарний день для західних фондових ринків. Широкий панєвропейський індекс STOXX 600 додав у вівторок 2,1%, а широкий індекс США, S&P 500 -  1,96%. Складається враження, що найбільш капіталізовані ринки акцій, досягши локального дна 15-16 жовтня, перервали тривале зниження, розвернулись і пішли вверх. Стрімко зростає широкий індекс США S&P 500, який за останні три торгові сесії додав 4,2%, перед цим втративши за місяць 7,4%. Індекс STOXX 600 від локального дна 16 жовтня додав 4,4%, перед цим знизившись на 11%.

Скромніше виглядає поведінка в цілому фондових ринків країн, які розвиваються. Їх композитний індекс (23 країни 11% світової капіталізації), MSCI EM закінчив вчорашній день у флеті, додавши символічні 0,03%. В цілому, індекс, з урахуванням сьогоднішнього ранку, приростає вже 4-и дні і теж, схоже, перервав своє тривале зниження. За чотири дні, рахуючи і сьогодні, індекс додав 1,7%. Технічно виглядає так, що, можливо, фондовим ринкам країн, які розвиваються в цілому все ж вдасться перервати тривале зниження і почати рости.

Для українського ринку акцій нову інформацію будуть нести звіти окремих українських емітентів, акції яких торгуються на біржі, і які ось-ось почнуть з’являтись. Це може привести до різких цінових рухів на ринку в цінах акцій окремих емітентів і ринку в цілому. Таким чином передбачати поведінку локального ринку в кожен з наступних днів доволі важко, але в цілому тренд йде, скоріше, на невелике зниження.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 22 октября 2014
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий: локальные инвесторы будут отыгрывать позитивное закрытие внешних рынков
Дмитрий Михайлусенко, риск-менеджер Dragon Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду