Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 17:24
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 29 октября 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1104,98-2,85%

Вчора фондовий індекс Української біржі за результатами торгової сесії додав майже 1%. В ході торгів індекс зростав трохи більше, ніж на 2%, але під саме їх завершення розгубив половину денного росту і закінчив сесію на помірній ноті.

Індексні акції закінчили торги по різному: і зростанням, і зниженням. Більше всіх вчора додали акції «Азовсталі» - майже 8%. Імовірно, учасники ринку таким чином позитивно оцінили  результати підприємства за третій квартал 2014 року. Емітент закінчив звітний період з чистим прибутком у 18 млн. доларів США. Величина EBITDA в розрахунку на тонну виробництва прокату (щоправда, з урахуванням реалізації і іншої продукції) склала 67 доларів на тонну, що порівнюється зі значенням для меткомбінату в країні, яка розвивається за нормальних ринкових умов у 100-130 доларів на тонні. Однак, окрім попереднього кварталу, підприємство востаннє показувало такий результат в другому кварталі 2011, а враховуючи знижені обсяги виробництва через складнощі з поставками сировини, і складну політичну ситуацію, та все ще несприятливі для виробників сталі умови на ринках, результат можна оцінити як позитивний і обнадійливий з точки зору перспективи.

Більшість інших індексних акцій УБ також додала. З мінусом у 2,5% та 2,2%, по відношенню до значення закриття попереднього дня, закінчили торги акції Авдіївського КХЗ та Крюківського вагонобудівного заводу.

Провідні фондові майданчики в світі вчора впевнено зростали. Майже відсоток додала в цілому фондова Європа. Широкий фондовий індекс США S&P 500 виріс на 1,2%, а композитний фондовий індекс, країн, які розвиваються, MSCI EM, підскочив на 1,5%, що немало, враховуючи різне географічне розташування емітентів, які входять до індексної корзини. Фондовий ринок США вже майже відновився після недавнього падіння, і може скоро досягти нових історичних максимумів, враховуючи різкий характер зростання цін акцій на американських біржах.

Ріст цін акцій за кордоном відбувався переважно за рахунок позитивної корпоративної звітності та на технічних факторах. Макроекономічна статистика в США вчора вийшла неоднозначна, як позитивна, так і дещо розчаровуюча.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські фондові індекси поступово перейшли в позитивну зону, а індекс MSCI EM впевнено зростає, додаючи помітних 1,15%. Фондові майданчики Азії в плюсі вже 4-ий торговий день поспіль.

На загальному фоні ріст українського фондового ринку в найближчий період має продовжитись, проте, в окремі дні можливі відкати. Таким днем може стати і сьогоднішній, хоча, шансів на його зростання сьогодні - більше.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 29 октября 2014
Падение
0 3
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий: покупатели могу взять паузу в преддверии заседания ФРС
Дмитрий Михайлусенко, риск-менеджер Dragon Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду