Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 17:20
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 30 октября 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1105,96+0,09%

Вчора індекс УБ по-справжньому провалився, втративши за один день відразу 2,9%. Зниження відбулось в усіх індексних акціях окрім акцій Авдіївського КХЗ, Більше за інші втратили акції металургійних підприємств, які розташовані в Донецькій та Луганській областях: металургійного комбінату «Азовсталь» (-4,7%), Алчевського меткомбінату (-4,6%), Єнакіївського металургійного заводу (-4,4%) – зниження наводиться по цінам закриття.  Проте, також суттєво знизились і акції «Мотор Січі» (-3,9%) і Райффайзен банк Аваль (-3,2%), менше - акції генеруючих компаній. Найбільший вклад в зниження фондового індикатора внесли акції «Мотор Січі», «Азовсталі», «Центренерго» та Райффайзен банк Аваль – саме в такій послідовності - тут має значення вага акції в індексній корзині.

Якихось особливих новин, які могли б вплинути на таку поведінку ринку, не було. Весь той негатив, який міг давити на ціни акцій вниз, був відомий раніше. З технічної точки зору вчорашнє зниження, незважаючи на його суттєву величину, поки не змінює більш тривалого тренду на зростання цін локальних акцій. Можна вважати, що вчора на українському ринку був день технічної корекції. Не можна виключити також, що зниження могло бути викликане бажанням одного крупного учасника ринку або певної частини учасників скористатись недавнім зростанням та  зафіксувати прибутки. Останнє не суперечить тезі про технічний характер корекції.

Західні фондові ринки закінчили вчорашню торгову сесію доволі спокійно. Широкий панєвропейський індекс STOXX 600 додав 0,16%; широкий США, S&P 500 знизився на приблизно ту ж величину - 0,14%. Схоже, що вчора західні фондові ринки взяли невелику паузу у своєму відновленні. На відміну від західних ринків, фондові ринки країн, які розвиваються, вчора зробили ще один суттєвий крок вгору – їх зведений індекс - MSCI EM додав 1,24% після зростання попереднього дня у 1,5%.

Вчора світові фінансові ринки обговорювали рішення ФРС по збереженню базової процентної ставки та закінченню програми кількісного пом’якшення. Це не стало для них несподіванкою і аналітики та трейдери більше обговорювали формулювання Центробанку. Сьогодні ринки очікують публікацію значної кількості макроекономічної статистики, включаючи оцінку ВВП США за третій квартал 2014 року. Навряд чи нові макродані внесуть значні зміни у загальний настрій на ринках, які настроєні на відновлення і зростання.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські індекси додають, а індекс MSCI EM знижується на 0,5%.

Після вчорашньої корекції на українському ринку можна, скоріше, очікувати росту в рамках тренду підйому на довшому часовому проміжку, хоча й виключати продовження короткострокової корекції також не варто.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 30 октября 2014
Падение
2 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарийПадение
I-NVEST
ПремаркетПадение
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду