Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 17:24
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 4 ноября 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1090,97+0,01%

Вчора український фондовий ринок скоригувався вниз, разом з основними фондовими майданчиками. Індекс УБ втратив більше, ніж 2%. В мінусі закінчили торги всі індексні акції. Більше за інші просіли в ціні акції Єнакіївського МЗ та Донбасенерго – мінус 4,9% та 4,5% відповідно. З технічної точки зору на українському ринку акцій вимальовується картина бокового руху в діапазоні 1090-1140 пунктів по індексу УБ, яка змінює попередню – поступового відновлення ринку.

Вчора європейські фондові майданчики також рухались вниз. В цілому, європейський ринок втратив близько 0,8%. Краще виглядають результати торгів на фондових біржах США, де основні фондові індекси мало змінились за вчорашній день. Тут є певний спротив подальшому руху вверх після швидкого відновлення, адже індекси S&P 500 та Dow Jones Industrials в п’ятницю обновили історичні максимуми при досить високій оцінці ринку. Композитний фондовий індекс, країн, які розвиваються, MSCI EM, також вчора знижувався, і втратив за результатами дня 0,56%.

Сьогодні день для світових фондових індексів розпочався також в негативному ключі. Знижуються ф’ючерси на європейські фондові індекси та індекс MSCI EM; останній - на поміркованих 0,15%. Можливо, європейський фондовий ринок та ринки країн, які розвиваються, взяли певну паузу у відновленні, після якої ріст продовжиться. Принаймні це видається найбільш імовірним сценарієм. І такий розвиток подій був би непоганим для українського фондового ринку. Адже це створило б позитивний зовнішній фон і дало б певний поштовх для руху ринку вверх. Азійські ринки поза межами Японії, як може бути зрозуміло і із ранішньої динаміки індексу MSCI EM, сьогодні торгуються змішано, більше – негативно.

Учасники фондових ринків звертають увагу на зниження цін на нафту та активність у секторі виробництва. Індикатор активності в секторі - ISM Manufacturing США інституту ISM - в жовтні знаходився на відмітці 59, що досить непогано. А от опубліковані вчора остаточні дані по індексу PMI, який веде Markit's, показали, що індикатор зріс менше, ніж очікували аналітики. Слід зазначити, що технічні фактори зараз впливають на ринки більше за фундаментальні, перш за все, через відсутність суттєвих значимих новин.

Якщо вважати, що український ринок в найближчий перспективі буде торгуватись в діапазоні 1090-1140 пунктів по індексу УБ, то сьогодні індекс має зрости, незважаючи на негативний вплив зовнішніх ринків, оскільки локальний ринок акцій знаходиться на нижній границі діапазону. Це і є найбільш імовірним розвитком сьогоднішніх торгів. В противному разі буде вимальовуватись неприємна картина зниження ринку і на більшому часовому проміжку, на що, начебто, немає особливих підстав.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 4 ноября 2014
Падение
2 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
Утренний комментарий: настроения инвесторов ухудшаютсяПадение
Дмитрий Михайлусенко, риск-менеджер Dragon Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду