Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 19:29
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 17 ноября 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 963,07-2,67%

Нарешті в п’ятницю індекс УБ перервав невдалу смугу з шести негативних торгових сесій підряд, причому, кількох з них зниження дуже суттєвого, і відскочив наверх на 3%. Хочеться сподіватись, що індекс продовжить свій шлях вгору.

Американські фондові індекси в п'ятницю змінилися незначно; широкий індекс S&P 500, додавши лише 0,02%, піднявся до нового історичного максимуму. Інвестори, як звучать заголовки деяких інформаційних агенцій, вже не вважають американські акції дешевими, і переосмислюють своє ставлення до фондового ринку країни. За найбільш популярною метрикою оцінки ринку, співвідношенню ціни умовної акції до прибутку на акцію в наступні 12 місяців, індекс знаходиться на семирічному максимумі, і дуже близький до 10-річного максимуму. Згідно з FactSet індекс S&P 500 зараз торгується на рівні 15,88 разів, прибутку, який за оцінками аналітиків компанії будуть заробляти протягом наступних 12 місяців.  Оцінки - знизу-вверх - від прибутків окремих емітентів до прибутку умовної акції індексу. До цього в останнє десятиріччя найвищий показник S&P P/E був в липні 2007 року - 15,93, і вище на початку 2005 року - 16,5, коли прибутковість американських корпорацій була невисокою. Хоча, по-правді кажучи, здається, учасників ринку США все ж поки не дуже турбує цей факт високої оцінки.

Основні європейські фондові індекси в останній день минулого тижня незначно додали. Проте,  широкий панєвропейський індекс Stoxx 600, через склад індексу, незначно знизився – на 0,07%. Композитний фондовий індекс, країн, які розвиваються, MSCI EM, в цей день втратив 0,2%. Індекс перебуває в стадії дуже повільної корекції, незначно просідаючи майже кожний торговий день.

Основною фундаментальною новиною для світових фондових ринків сьогодні є рецесія в Японії.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські фондові індекси помітно знижуються. Індекс MSCI EM теж зранку перебуває в негативній зоні, втрачаючи трохи більше 0,3%.

Проте, незважаючи на дві останні обставини, сьогодні від українського фондового ринку логічно було б очікувати росту – адже недавнє зниження надає для цього достатньо простору.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 17 ноября 2014
Падение
1 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий: инвесторы, возможно, попытаются продолжить рост
Дмитрий Михайлусенко, риск-менеджер Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду