Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 04.07.2024 17:22
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 24 ноября 2014

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 988,5+0,62%

Індекс УБ в п’ятницю помірковано знизився – на 0,4%. Індекс потроху втрачає в своїй величині вже три торгових сесії поспіль. Вочевидь, учасники локального ринку акцій сконцентрувались на суто українських проблемах.

З основних українських новин, які впливають на фінансовий ринок. В ніч на суботу був опублікований текст коаліційної угоди. Президент Порошенко заявив про готовність відразу після початку роботи нового складу Верховної Ради внести на посаду прем’єр міністра кандидатуру діючого прем’єра Арсенія Яценюка.

Міністерство фінансів України запевняє вкладників ПАТ "ВіЕйБі Банк" (VAB Банк), який визнаний неплатоспроможним, не тільки в отриманні ними вкладів в межах гарантованої суми відшкодування (200 тис грн.), але і про те, що в даному випадку Міністерство готове приєднатися до пошуку шляхів для збільшення суми виплат. "Ми готові долучитися разом з НБУ та Фондом гарантування вкладів фізичних осіб до процесу пошуку можливих шляхів задоволення вимог усіх вкладників, у тому числі понад гарантованої суми вкладу, ПАТ "ВіЕйБі Банк" для забезпечення стабільності банківської системи", - йдеться в повідомленні Мінфіну на його сайті. Таким чином і крупні вкладники банку отримують відшкодування понад мінімальну суму в повному обсязі чи у значній частині понад мінімальну суму відшкодування у 200 тис. грн..

Поміж тим в п’ятницю основні фондові майданчики суттєво додали. Американські фондові індекси: S&P500 та Dow Jones Industrial Average знову закінчили торги на рекордних відмітках. Обидва індикатори зросли на 0,5%. Європейські фондові майданчики показали дуже суттєвий ріст. Широкий панєвропейський фондовий індекс STOXX 600 підскочив майже на 2,1% і вже впритул наблизився до свого попереднього локального максимуму. У таку можливість ще на початку минулого тижня не дуже вірилось. Композитний фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, теж, схоже, різко розвернувся в ріст. Після місячного перебування майже на одному і тому самому рівні, в п’ятницю індекс додав вже 1,44%, а сьогодні зранку фондовий індикатор, країн, які розвиваються вже в плюсі на 1%. Цьому сприяє зростання цін на сировину - нафту та метали.

Тут же доречно згадати, що, незважаючи на значний ріст в п’ятницю основних європейських індексів, ф’ючерси на них сьогодні також в помітному плюсі. Тобто зовнішній фон, в частині що стосується динаміки закордонних фондових бірж, сприяє росту місцевого українського ринку акцій.

Тож і від українського ринку акцій сьогодні можна було б очікувати помітного зростання, незважаючи на невиразну, слабо негативну динаміку останніх трьох торгових сесій, в якій, щоправда, дехто може побачити і певну закономірність.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 24 ноября 2014
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
Утренний комментарий 24/11: Если не сегодня, то когда же?Рост
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Якубенківська, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду